Claret Clown

informació obraCompanyia:
Dudu i cia
Sinopsi:

“El Pallasso, aquest personatge enamorat del teatre i del circ, que no voldria mai marxar d’escena per no haver de deixar de jugar”

Des de 1992, el Festival distingeix amb el guardó del Nas d’Or, una reproducció del nas que utilitzava Charlie Rivel, aquelles personalitats que amb el seu treball s’han erigit com a divulgadors reconeguts en el món dels pallassos i pallasses. Han estat distingits amb el guardó artistes com Tortell Poltrona, Mary Santpere, Leo Bassi, Joan Montanyés “Monti”, Angie Rosales “pallapupas” o Dimitri, entre d’altres.

El Festival ha decidit atorgar el Nas d’Or del FIPC 2018 a Claret Papiol i March, “Claret Clown”, per la seva renovació del llenguatge del pallasso clàssic al llarg de més de 40 anys de trajectòria inalterable. Pa- llasso, actor i formador, aplaudit per la seva brillant habilitat amb la paraula com a eina principal per fer riure, i valorat pels seus companys de professió per la seva humanitat.

Antoni Maria Claret PAPIOL MARCH neix a Barcelona al 1954.
Iniciat en el sentit de l’humor per via paterna, estudia Art Dramàtic a l’Institut del Teatre i, tot i que de seguida passa a la pràctica, no ha deixat mai d’estudiar amb els grans mestres contem- poranis. És cofundador de les companyies “Germans Poltrona”, “Circ Cric” i “Cia. Còmica La Ganga”. I, amb la seva companyia CLARET CLOWN, quatre vega- des guardonada, ha recorregut mitja Europa i Àfri- ca. Clown parlant, presentador de circ (Raluy, Cric), animador d’esdeveniments, guionista de televisió. Els millors directors l’han cridat a trepitjar escenaris na- cionals. 30 anys amb la toga posada, va donant clas- ses de clown a Girona o Barcelona, i cursos i tallers arreu de clown i creixement personal. La gran Lliçó del Nas Vermell!


Encara no hi ha crítiques publicades