Combinat de circ i dansa

informació obraCompanyia:
Diversos artistes
Sinopsi:

Una pila d´artistes ens demostren que a Barcelona s´està fent, ara mateix, un circ de primera. Us ho ensenyen, amb festa i no amb paraules, la Mònica Lucchetti, directora artística d´aquest Combinat de circ i dansa, i tot de malabaristes, acròbates i ballarins.

Cía. Vaques (Barcelona / Astúries): Presentadors

Michael Ferreri (Madrid / Colònia): Malabarismes amb pilotes, rutines de velocitat, trucs d´alt nivell i de la màxima dificultat amb entre tres i nou pilotes... Són algunes de les coses sorprenents que fa Michel Ferreri, un artista que signa un xou adrenalínic en el qual fa anar les pilotes a una velocitat impossible i sense parar quiet ni un moment. Procedeix d´una família lligada al circ, ha actuat en més de deu circs professionals i ha participat en festivals tan prestigiosos com el 35 Festival Mondial du Cirque de Demain, en el qual va guanyar la medalla de bronze.

Duo Laos (Argentina): Upside Down. Mercedes Martín i Pablo Raffo treballen junts des de l´any 2005 i tenen una llarga trajectòria en el món del circ. Des de l´any 2011 la companyia resideix a Barcelona i treballa per tot Europa oferint espectacles de diferents formats, exposant les seves inquietuds. Comparteixen la passió per la disciplina del mà a mà amb les acrobàcies i combinen amb habilitat la força, la flexibilitat i la precisió. En aquest espectacle ens parlen, a cop d´acrobàcies, de les relacions humanes, tot partint de la història de dues ànimes en conflicte.

Juana Beltran (Barcelona): Lo quieto del movimiento. Una artista argentina que viu a Barcelona i ha format part d´algunes de les companyies de circ de més prestigi de la ciutat torna a la Mercè per mostrar-nos el seu talent en els equilibris verticals. La veureu creant tota mena de figures i mantenint el seu cos ferm en les postures més difícils mentre escolteu una música bellíssima. L´equilibri i la pau d´esperit, fets circ.

Endika Salazar (País Basc): 22:55 Aquest malabarista basc ens demostra en els seus espectacles que, per crear un personatge en escena, no es necessiten paraules, només uns quants moviments i un talent com el seu. El veureu fer anar les masses, evolucionar per l´escenari imprimint la màxima poesia al seu moviment, i a sobre, fer sorprenents malabarismes que ens parlen de la llibertat i la potència de la seva personalitat artística.

Héctor Plaza & Agnès Sales (Barcelona): Ehiza. Agilitat, força i velocitat són conceptes essencials en un duet de dansa que retrata la persecució d´un depredador de la seva presa, una trobada entre dos cossos que canvien de paper contínuament i converteixen en moviment una lluita de poder. La interpreten dos ballarins de dansa contemporània, que anteriorment havien tingut una relació intensa amb el break dance.

Crítica: Combinat de circ i dansa

24/09/2016

Espectacularitat i varietat amb bon ganxo dels presentadors (amb gallumbos)

per Jordi Bordes

Els actors de  Ye orbayu són uns presentadors de nivell. Saben escalfar l'ambient, deixar el públic amb ganes de més i anar lligant les actuacions una darrera l'altra (alternant la dansa física amb el circ més clàssic de malabarismes amb pilotes). Sense més dramatúrgia que el més difícil encara però sempre amb una musica suggerent i un fil de personatges que fan equilibris el públic que té paciència disfruta d'un dels plats forts del Parc de la Trinitat. És una peça per a tots els públics i conté dosi de dansa contemporània amb Ehiza, una coreografia física, de contacte, que destaca per la seva potència d'aquest duet. També juga en el mateix prisma el Duo Laos argentí (Otros aires, Trapezi 2015) construint equilibris impossibles gràcies a la força d'ell i l'equilibri d'ella. Juana beltrán fa un sublim treball de verticals. Finalment, Michael ferreri fa la peça més espectacular (aconseguir aixecar 9 boles sense que en caiogui cap) i Endika Salazar presenta un número de malabars amb bitlles en el que destaca el seu treball dramatúrgic amb els elements i l'abric, construint un altre a l'escena. 

Un joc que remet a les antigues Marató de l'espectacle del Mercat de les Flors. Presentació animada i  ràpida amb sorpreses divertides. Una bona manera de conèixer, amb intensitat les diferents disciplines de circ i fent petites incursions a la dansa contemporània. Ben equilibrat.