Concert by a band facing the wrong way

informació obraDirecció:
Maarten Seghers, Los Torreznos
Intèrprets:
Nicolas Field, Maarten Seghers, Rombout Willem
Composició musical:
Maarten Seghers
Vestuari:
Lot Lemm
Escenografia:
Maarten Seghers
Ajudant de direcció:
Morgane Benyamina
Producció:
Needcompany
Autoria:
Los Torreznos
Sinopsi:

Concert by a Band Facing the Wrong Way és el retrat d'un grup de decadents artistes occidentals que corren incansablement cap endavant. No és clar si fugen de la misèria d'un món que no és el seu o si corren cap a ella. Aquesta representació és com una olla a pressió plena d'un esforç il·limitat, un esforç que genera un optimisme exuberant... que ha perdut el nord completament. La "Band Facing the Wrong Way" del títol la formen Rombout Willems a la guitarra, Nicolas Field a la bateria i Maarten Seghers com a cantant i ballarí.

Els esforços d'aquests músics per comunicar-se amb el seu públic no tenen límits, és cert, però s'adrecen cap a una direcció equivocada. S'escolten els crits, però el que es crida no és sempre comprensible. Una composició ràpida com un llamp, una coreografia per a uns homes que no deixen d'avançar... Els sons que produeixen els artistes, els seus gestos, la llum, reverberen en la paret de darrere de l'escenari. I l'eco d'aquest esforç esdevé una tragèdia en si mateixa.

És la nova creació d'una companyia que treballa en camps que van del teatre, la dansa i la performance a l'art visual i l'escriptura, sempre a la recerca de l'autenticitat i el significat. A més de multidisciplinària, la formació té un caràcter multilingüe i plurinacional, ja que aplega components de set països.

Ens referim a la Needcompany, creada el 1986 pel director d’escena Jan Lauwers (fa uns mesos vam veure a Barcelona el seu Begin the beguine) i Grace Ellen Barkey, i a qui l'any 2001 es va afegir Maarten Segher, director d’aquest muntatge.


Encara no hi ha crítiques publicades