Consonant. Maduixa Teatre

Dansa | Familiar

informació obraDramatúrgia:
Juan Pablo Mendiola
Direcció:
Juan Pablo Mendiola
Companyia:
Maduixa Teatre
Intèrprets:
Aina Gimeno, Paula Garcia Sabio
Composició musical:
Paco Garnelo
Escenografia:
Juan Pablo Mendiola, Joan Santacreu, i il·lustracions de Patricia Barrachina
Vestuari:
Pascual Peris
Il·luminació:
Juan Pablo Mendiola
Sinopsi:

Després d’una gira recollint èxits, la companyia valenciana Maduixa Teatre arriba a Girona amb Consonant, un espectacle de teatre, dansa, poesia, arts plàstiques i noves tecnologies que s’inspira en la poesia visual de Joan Brossa. A la passada edició del Festival vam tenir l’oportunitat de gaudir de l’espectacle Ras!. Ara, i un cop més sota la direcció de Juan Pablo Mendiola, les intèrprets de Maduixa Teatre -Aina Gimeno i Paula Garcia Sabio- ens porten de la mà a emprendre un fantàstic viatge per l’interior d’un llibre, a un indret sustentat per la imaginació, i on les lletres prenen vida. L’obra Consonant va ser premiada a la FETEN 2012, la fira europea d’arts escèniques per a nens i nenes.

* Espectacle recomanat per a nens de 3 a 6 anys

Crítica: Consonant. Maduixa Teatre

03/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Ocasió de gaudir amb una delicia d´espectacle i conéixer a una de les millors companyies i innovadores companyies del País Valencià.

Maduixa Teatre ens ofereix Consonant, un espectacle inicialment pensat per a nens i nenes de 4 a 6 anys i que esdevé una joia visual per a tota classe d´edats.

Aquest espectacle s´ha pogut veure a Madrid, València, Terrassa i ara a Girona. I ha estat en gira per França (Lyon, Noyon, Saint Raphael, Nice, Meyzieu i Voiron).

Duració, 45 minuts. 

No us le perdeu. 

Un magnífic exemple de com combinar les tècniques audiovisuals, molt ben elaborades amb sincrònica precisió, la dansa , el teatre de text, el teatre gestual, les arts plàstiques i les noves tecnologies. Delicioses i molt preparades les dues joves actrius-ballarines i acròbata (una d´elles), Paula García Sabio i Aina Gimeno, seguint unes riques coreografies de Mamen García amb música original de Paco Garnelo. Destacar també les delicades il.lustracions de Patricia Barrachina-Patossa i la elaborada i perfecta animació de gràfics de Beatriz Herráiz, David Martínez i Héctor Fernández. Juan Pablo Mendiola el director-creador de l´espectacle i anima de Maduixa Teatre es va iniciar com actor i ha treballat en aquesta faceta a diversos muntatges de L´Horta Teatre (Les tres porquetes, Iglú, Angel, La pell de gallina), com director i creador també amb L´Horta Teatre d´Els calcetins perduts. Ha actuat i col.laborat amb altres companyies valencianes com Albena i Teatre de l´Ull. Des de 1999 imparteix classes a l´Escola de Teatre de Mislata, una de las fonts en l´inici de la seva de la seva formació. Artista polivalent i inquiet combina en els seus espectacles la labor d´autor, director, escenògraf, il.luminador i la creació del disseny de projeccions audiovisuals.

Maduixa Teatre va néixer el 2004 i amb dedicació professional al 2006, amb una clara intenció de treballar en la investigació teatral indisciplinar.

Els seus espectacles són Ras! (multipremiat a Feten 2010), que els va projectar a nivell internacional, i Consonant.(estrenat el 2011 i premiat al Feten-2012). També han estrenat per a adolescents un altre premiat espectàcle, Maniátics, i en teatre de carrer i itinerant, Meganimals, Carambola y Tam tam,. www.maduixacreacions.com.-

(Traducció al català de la crònica Feten-2012, realitzada per a www.cyberpadres.com i convenientment actualitzada).