Contarelles

informació obra


La companyia l'Estenedor és una de les més veteranes dels Països Catalans d'explicar històries per a la canalla. Sovint, parteixen d'unes titelles d'una original construcció per narrar o aproximar a la canalla la literatura més oblidadada.

Companyia:
L’Estenedor Teatre
Autoria:
David Laín (idea, construcció titelles)
Il·luminació:
Ignasi Miranda
So:
Ignasi Miranda
Intèrprets:
David Laín (manipulació titelles)
Producció:
L’Estenedor, Teatre de Titelles
Sinopsi:

Potser no ho sabíeu, però hi ha diferents tipus de titelles i de tècniques per fer-les anar. En aquest recull de petites històries en coneixereu algunes.

A Eco, l’Estenedor us explicarà una faula clàssica mitjançant una combinació de titelles de tija i ombres xineses; a Joan Bola, un simpàtic i senzill titella fet amb un guant i una bola de suro us explicarà tres històries curtes; A La Lluna roja, un ratolí famolenc confondrà la lluna amb un formatge de bola en una història explicada amb titelles de guant; Els tres ganduls és un conte mallorquí  manipulat a la vista del públic en el qual el fill més gandul del senyor Josep Maria rebrà l’herència familiar.

Espectacle recomanat a partir dels 3 anys

Crítica: Contarelles

05/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

En David Laín-L´Estenedor Teatre, és un dels grans titellaires catalans. Mestre, manipulador-constructor-guionista d´espectacles de titelles i molt bon narrador d´històries.

"Contarelles" és un clàssic del seu amplíssim repertori. Es composa de quatre històries independents escenificades amb tècniques diverses. La primera, "Eco", està basada en una faula clàssica i combina titelles de tija i ombres xineses. La segòna, Joan Bola, està protagonitzada per un divertit personatge format per un guant i una bola de suro. La tercera, La lluna roja, ens conta l´aventura d´un ratolí famolenc que confòn la lluna amb un formatge de bola. La quarta, Els tres ganduls, explica un petit conte mallorquí i està escenificada amb manipulació a la vista i titelles...."d´estenedor".

Un espectacle especialment dedicat als nens i nenes de 3 a 7 anys, però que aconsegueix, com tot el que fa en David Laín, captivar també als nens i nenes més grandets i al públic adult.

David Laín va estudiar a l´Escola de Titelles de l´Institut del Teatre, de la que va acabar sent professor. El 1978 va crear la seva companyia L´Estenedor Teatre de Titelles, amb la que ha estrenat més de 30 espectacles, dels que manté quinze en actiu ("Diplo", "Blau cel, Groga Llimona", "Petons", "Menuda", "Quixot", "Tirant lo Blanc", "García-homenatge a Lorca, "Bestiari-El món de Joan Oliver", "Contes d ela Mediterrànea", "Tutticolori", "Poemes vora la mar"...)

Si bé actúa molt com a solista, també té espectacles, com "Menuda" i "Petons", en que intervenen d´altres titellaires com Anna Albiol (Titelles Babi) i Magda Carbonell, i de forma molt habitual els músics Pep i Max Pascual.    

Si voleu saber més d´en David Laín i els seus espectacles, consulteu la pàgina, www.estenedor.com