Dugne (Els baixos fons)

informació obraAutoria:
Maxim Gorky
Direcció:
Oskaras Koršunovas
Intèrprets:
Dainius Gavenonis, Rasa Samuolyte, Darius Gumauskas, Julius Zalakevicius, Darius Meskauskas, Jonas Verseckas, Tomas Zaibus, Giedrius Savickas, Nele Savicenko, Rytis Saladzius
Escenografia:
Dainius Liskevicius
Vestuari:
Agne Kuzmickaite
Direcció Musical:
Antanas Jasenka
So:
Mindaugas Repsys
Producció:
OKT / Vilnius City Theatre
Estrena:
Estrena a l'Estat espanyol
Sinopsi:

Amb Miranda (TA11) ens va sorprendre, amb HAMLET (TA12) ja tothom esperava la seva radicalitat. Aquest any el director lituà Oskaras Koršunovas demanarà al públic que s’oblidi de la sang i dels crits i es prepari per una experiència molt més intensa. La seva adaptació d’Els baixos fons de Gorki pulveritza argument i trama, i elimina les fronteres entre actors i platea amb la promesa de poder sentir les confessions dels actors arran de nas i notar fins i tot el seu alè de vodka. I tot suspès, contingut, d’un minimalisme inquietant. Deia Stanislavski que “el teatre comença als vestuaris”: a Dugne Koršunovas duu el mètode un pas més enllà i els actors, desmaquillats, viuran en la pròpia pell el drama de la pobresa, en una nova crítica sociopolítica sense filtres ni contemplacions.

Crítica: Dugne (Els baixos fons)

15/11/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Francesc Massip

Actors potents i preparats en un treball energètic al servei, però, d'un experiment fred, glacial, que deixa l'espectador literalment fora de joc, sense cap possibilitat d'enganxar-se... Un sant sopar laic amb vodka i galetes, filosòfic, ple de sentències assenyades: "La veritat és la religió dels homes lliures" (vivim en un món de descreguts), perquè només "el dèbil i el paràsit necessiten la mentida" (panem nostrum quotidianum en el món de la política més fatxenda)... Però certament "l'home neix per millorar l'home"?