El Corralito 2022

informació obraSinopsi:

El Corralito CCA es dedica a donar suport a creadores emergents de Terrassa des de l’any 2015. La voluntat: oferir un espai a joves artistes que encara no saben (o escullen no saber) cap a on van. Treballant des de l’autogestió i l’economia circular, el Corralito vol ser una casella de sortida, o una d’aquelles que permeten avançar més que allò que el dau indica.

La col·laboració amb el TNT es va iniciar el 2020, i acompanya anualment tres processos creatius a ser mostrats dins el marc del festival. La selecció té tres criteris: u, que siguin peces de creadores amb poca trajectòria – tornant a la idea del dau. Dos, que siguin projectes a les beceroles, que treguin profit de la residència d’estiu a El Corralito. I tres, que siguin projectes sensibles a les urgències temàtiques o metodològiques que d’una manera o una altra uneixen les propostes de cada edició del TNT. 

Aquest any, i en primer lloc: Tres artistes amb formació en dansa, sociologia i producció audiovisual traslladen eines de creació cinematogràfica al llenguatge escènic. Una mica com aspira a fer la Carlota Grau a Tsunami amb el ‘stop motion’, a Fuera de Campo la Marta Fernández Tusón, la Blanca Tolsà i la Maria Moscardó exploren els processos de resignificació de les imatges dirigint la nostra mirada tal com faria una càmera. Es pot fer un zoom a escena? 

En segon lloc, a Find your place, la Marta Ros (amb l’Ismael El Jaarani i en Jordi Latorre) també barreja l’audiovisual, la performance i la dansa en un solo que formula, en loop, la següent pregunta: és possible sortir d’una dinàmica relacional a través del llenguatge corporal? Poder, intimitat, gènere i dependència són temes que sobrevolen la seva recerca. 

Finalment, el projecte artístic Lalínea presenta el quadre #1 de Pupilas pintaban mis sábanas. Lalínea construeix peces que atenten contra la narració hegemònica de la realitat. A Pupilas… combinen cartografia, il·lustracions a càrrec de Luci Valenzuela i gravacions amb radiocassette per dibuixar audiovisualment les vides de persones com el Cheli: Seixanta-dos anys, de Barcelona, i consumidor d’heroina des dels divuit. En aquest quadre #1, el diàleg entre el Cheli i el seu metge ens convida a preguntar-nos: com gestionem el plaer i el patiment en la societat contemporània?

Programa 2022:

FIND YOUR PLACE (EASILY) – MARTA ROS

Divendres, 30 setembre, 17h

Espai: Centre de Creació El Corralito

Durada: 50 min

Preu: 3€

 

PUPILAS PINTABAN MIS SÁBANAS – LALÍNEA

Dissabte 1 octubre, 13h

Espai: Centre de Creació El Corralito

Durada: 80 min

Preu: 3€

 

FUERA DE CAMPO – MARTA FERNÁNDEZ

Diumenge 2 octubre, 12h

Espai: Centre de Creació El Corralito

Durada: 20 min

Encara no hi ha crítiques publicades