El fantàstic màgic d'Oz

informació obraCompanyia:
Titelles Sebastià Vergés
Dramatúrgia:
Quim Carné
Adaptació:
Sebastià Vergés
Direcció:
Sebastià Vergés
Escenografia:
Sebastià Vergés i Joan Salvador
Composició musical:
Joan B. Torrella Ibáñez
Intèrprets:
Sebastià Vergés i Montserrat Albalate, actors i titellaires
Producció:
Cia Titelles Sebastià Vergés
Sinopsi:

Titelles Vergés és una companyia centenària que es va fundar l’any 1910. Hi han passat tres generacions de titellaires i té una trajectòria llarga i prestigiosa en el món dels titelles. 

El fantàstic màgic d’Oz és un muntatge musical amb titelles de guant català i una curada escenografia, que reinterpreta la història de la Dorothy, l'Espantaocells, el Llenyataire de Llauna i el Lleó Poruc en el seu camí cap a la ciutat d’Oz.

La Dorothy és una nena que decideix marxar de Kansas, la ciutat on viu, per anar a la Terra d’Oz, un lloc diferent ple de fades, menuts i fantasia. Allà coneixerà el veritable valor de l’amistat al costat dels seus amics: l’espantaocells, l’home de llauna i el lleó. Aquesta obra posa en relleu el valor de l’amistat i aborda qüestions com la resolució de problemes en equip, l’acceptació d’un mateix i dels altres, i la superació i creixement personal.

Espectacle recomanat a partir de 3 anys

Crítica: El fantàstic màgic d'Oz

03/05/2014

Titelles d’abans

per Núria Cañamares

Titelles “de tota la vida” en el sentit més pur de la paraula. Titellaires des de 1910, la Cia. Titelles Sebastià Vergès ha esdevingut una cèlebre nissaga de titellaires catalans. Tot i l’evolució pròpia per l’adaptació al pas del temps, la seva tercera generació manté intacta la tècnica del titella de guant català i la posada en escena de l’escola tradicional.

A ‘El fantàstic màgic d’Oz’, els infants del segle XXI tenen l’oportunitat de viure en primera persona les mateixes emocions que sentien els seus avis quan anaven a veure titelles (i, no cal dir-ho, si els avis els duen al teatre obriran una nostàlgica capsa dels records). Teatret, decorats, música i titelles com els d’abans per explicar la coneguda història de la Dorothy, la nena que, viatjant a ciutat Maragda per demanar al Màgic d’Oz ajuda per tornar a casa, coneixerà l’Espantaocells, el Llenyataire de Llauna i el Lleó Poruc, amb qui viurà increïbles aventures i s’endurà valuosos aprenentatges.

La innocència i artesania de la producció contrasta amb els espectacles familiars actuals. Molta cançó, simplicitat i recreació en els fragments en què s’interactua amb el públic (salutacions, preguntes i escenes divertides) faran les delícies dels “més més petits” de la casa. Però ull, als més grandets o amb més teatre a la retina els pot semblar massa infantil i, per a ells, no hi ha valor històric que valgui.