El intérprete

informació obraDramatúrgia:
Álvaro Tato
Direcció:
Álvaro Tato, Lautaro Perotti, Santiago Marín
Intèrprets:
Asier Etxeandia, Ramón Langa (veu en off)
Interpretació musical:
Tao Gutiérrez (percussió i electrònica), Gherardo Catanzaro (piano), Enrico Barbaro (contrabaix)
Direcció Musical:
Tao Gutiérrez
Vestuari:
Sastrería Cornejo, Cristina Pérez
Il·luminació:
Juan Gómez Cornejo, Carmen Martínez
Producció:
Factoría Madre Constriktor
Sinopsi:

Asier Etxeandia és un actor meravellós que afirma que va aprendre a parlar cantant. Convertit en El intérprete, es capbussa en aquests records i surt a escena transformat. El seu viatge musical és una immersió en la memòria sentimental de vàries generacions: Kurt Weill, Héctor Lavoe, Lucho Gatica, Chavela Vargas, La Lupe, Gardel, Talking Heads, David Bowie, Rolling Stones… Si les cançons són un mapa vital, si posen al descobert la nostra veritat més íntima, deixem-nos viure aquesta nit de cabaret en mans d’una veritable bèstia escènica. Ha estat un triomf als teatres Matadero, La Latina i Nuevo Apolo de Madrid.

Crítica: El intérprete

29/10/2014

Un espectacle que s'ha de viure, una experiència que tothom vol repetir

per Aída Pallarès

El Intérprete és talent. Un viatge musical i sentimental per a tots els públics, una classe magistral de com posar-se els espectadors a la butxaca i, sobretot, un recital d’una autèntica bèstia escènica, un seductor nat: Asier Etxeandia. Un espectacle quasi impossible de classificar que més que veure, s’ha de viure.


La història se situa l'any 1984 on un Asier de nou anys, tancat a la seva habitació de Bilbao, canta de cara a la paret i somia ser actor. Interpreta les cançons que van marcar als seus avis i pares, una mescla de Luz de luna d’Álvaro Carrillo, La Lupe, Chavela Vargas i fins i tot un número de Bilbao Song. Després d’aquesta primera part més intimista arriba Tú te me dejas querer amb la ja coneguda coreografia i, ara sí, es desferma una autèntica bogeria. El públic s’aixeca a ballar i a beure tequila mentre Etxeandia interpreta, un darrere l’altre, hits dels rock & roll: Talking Heads, Madonna, David Bowie, Janis Joplin i, evidentment, els Rolling Stones. Asier Etxeandia domina el llenguatge físic, té una presència escènica innegable i, a més, té una veu amb una tessitura força remarcable. El resultat és un espectacle en el sentit més ampli de la paraula, una experiència que tothom vol repetir.