El lloc

informació obra



Companyia:
Íntims Produccions
Autoria:
Jorge-Yamam Serrano
Direcció:
Jorge-Yamam Serrano
Intèrprets:
Xavier Teixidó, Oriol Esquerda, Isaac Baró, Rafael Rodríguez, Marc Cartanyà, Sandra Pujol
Estrena:
Estrenat a FiraTàrrega 2013
Sinopsi:

Companyia jove formada a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, que es planteja un primer espectacle amb la dramatúrgia i la direcció experta de Jorge-Yamam Serrano, director de TeatrodeCerca (Premi Moritz de FiraTàrrega 2012). Amb el pretext d’un episodi històric –la matança de jueus esdevinguda a Tàrrega el 1348– es teixeix un relat on convergeixen passat i present. A partir d’un joc, quatre amics reunits en el seu lloc de trobada habitual fan aflorar les veritats soterrades que mantenen entre ells. Un treball site specific que investiga en la càrrega històrica que tenen els emplaçaments i en la connexió de les nostres vides amb les vides –sovint oblidades– dels nostres avantpassats.

La història, un joc, ocults secrets i l'amistat es barregen en aquesta arriscada proposta teatral de la companyia lleidatana Íntims Produccions i Aula Produccions, estrenada a la Fira de Tàrrega, i dirigida al públic juvenil-adult. En aquesta obra el públic envolta els personatges i esdevé un personatge més, com una mena de “fantasmes” o “presències”. Preparats per una experiència teatral única?

Crítica: El lloc

07/09/2013

Una catarsi imprevista

per Jordi Bordes

Hi ha espectacles que encara tenen la capacitat de sorprendre des de ben endins a Tàrrega. Sovint, no vénen precedits d’una gran referència, podrien passar desapercebuts. Es fan quasi incòmodes d’anar-hi. Però quan la peça ressona a les oïdes, als ulls, a la pell, tot aquell esforç cobra sentit i la satisfacció té un element multiplicador. Per ara, és la perla inesperada. El lloc és molt intuïtiu però, a cops, com sense pretendre-ho, desemboca a un extrem tant màgic com emocional. La connexió amb els actors vinguts de l’Aula Municipal del Teatre de Lleida. Compta amb un suport de Jorge-Yamam Serrano, actor que l’any passat prenia el viatge creuant l’oceà amb una festa de comiat escabrosa (Que te vaya bonito). El lloc ressona aquest treball a mig camí de la festa del no-res però que, en un segon fa un gir i tot té una profunditat que si no hi és es condensa en la imaginació de cadascú. Uns joves no volen que els facin fora del seu centre que durant anys, ha servit per a reunir penyes. Cervesa, amors, desigs irrealitzables, reptes i compromisos tant desesperats com impossibles. A partir que la porta es tanca amb forrellat es viu un viatge que transforma personatges i, depèn com es miri, espectadors. Molt recomanable.