El món màgic d'Oz

Familiar | Musical

informació obraComposició musical:
Joan Baptista Torrella
Intèrprets:
Alba Grau, Xavi Clapés, Miquel Roselló, Marc Granado, Cristina Barbero, Jèssica Martin, Cesca Andrés, Josep Closas, Aurora Fernàndez, Carmina Pla, Pol Roselló, Òscar Muñoz
Direcció:
Quim Carné
Direcció Musical:
Alba Valero, Christopher Franklin
Coreografia:
Montse Argemí
Ajudant de direcció:
Dolors Castellví
Autor:
Gioachino Rossini
Sinopsi:

Adaptació de la fabulosa historia de L.F.Baum, explicada a través d’una versió dinàmica i espectacular, amb una nova posada en escena, renovats decorats i les seves cançons en directe que amenitzaran i acompanyaran als personatges en tot moment de la representació.

Crítica: El món màgic d'Oz

08/02/2016

Cervell, cor i valor

per Andreu Sotorra

(...) Darrere de les propostes de la Joventut de la Faràndula salta a la vista que hi ha molt d'esforç personal i una clara voluntat de treballar amb el màxim rigor i qualitat malgrat que la matèria primera no sigui estrictament professional. Un tret remarcable d'aquesta proposta és la combinació en un mateix espectacle d'intèrprets de totes les edats (...) La moralitat del conte es manté: amb cervell, amb cor i amb valor es poden aconseguir fites que semblen impossibles. El viatge iniciàtic de Dorothy queda ben reflectit en la trama del musical. Sempre deixant una porta oberta per als més incrèduls a la riquesa del somni que porta a la fantasia interior de cadascú.

Les intervencions parlades situen breument cada acció. Les aparicions de les bruixes en qüestió creen una atmosfera de món fantàstic que proporciona en l'auditori tota mena de reaccions, des de les espantadisses dels més petits a les reaccionàries dels que volen prendre's la justícia pel seu compte. La presència del mag d'Oz, una espectacular carota gegant que baixa al mig de l'escenari, s'acosta als efectes cinematogràfics, amb la comprensible distància que la realitat de l'escenari exigeix. (...)