El petit Dalí

Familiar | Musical

informació obra


Viu e Teatre ha rescatat una de les seves primeres produccions. És un treball subtil, molt imaginatiu que imagina un viatge fantàstic pel qual el petit Dalí reviu uns elements que, més tard, seran icones en la seva pintura d'adult. El muntatge procura integrar diversos tipus d'elements teatrals: la interpretació, la cançó, la manipulació d'objectes, les xanques...

Companyia:
Viu el Teatre
Autoria:
Anna Obiols i Subi (autoria del llibre)
Adaptació:
Anna Obiols
Direcció:
Lluís Juanet
Intèrprets:
Jaume Gómez / Rubén Ferrer, Cris Vidal, Toni Figuera / Xavier Flores, Joan Martínez
Composició musical:
Toni Figuera, Jordi Mateo
Escenografia:
Mateo Tikas
Vestuari:
Montse Gràcia, Leo Quintana
Il·luminació:
Lluís Juanet
Producció:
Viu el teatre
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Com devia ser la infantesa del geni de Figueres que va revolucionar el món de la pintura? Vés a saber, però segur que tan plena de fantasia com aquesta proposta teatral.

Quan el van batejar li van posar Salvador, però tothom a Figueres li diu Salvi. És un nen somniador, l’encanta fantasiejar i, sobretot, dibuixar. Ho fa després de l’escola, a la platja, on un dia troba una clau misteriosa que és tan gran com brillant. Què deu obrir? Potser la porta d’un castell meravellós o la caixa on es guarda un tresor fabulós... Veniu a descobrir-ho i participareu amb en Salvi en un viatge apassionant i ple de cançons divertides que adapta el llibre El petit Dalí… i el camí cap als somnis, de Benjamí Conesa i Anna Obiols.

Espectacle de teatre musical recomanat a partir dels 3 anys

Crítica: El petit Dalí

03/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Núria Cañamares

Únics Produccions apropa la figura de Salvador Dalí al públic a partir de 3 anys recreant a escena part del seu imaginari surrealista. La història es basa en el llibre ‘El Petit Dalí... i el camí cap als somnis’ dels autors Subi i Anna Obiols i fantasia com deuria ser el pintor quan encara era un nen i anava a l’escola.

El guió proposa un viatge d’aventures per descobrir què obre la clau que es troba mentre dibuixa a la platja i durant el qual l’ajudaran tot un seguit de personatges del seu món fantàstic. Hi desfilaran un sereno muntat sobre un cargol, un elefant amb accent andalús i potes de cigonya, un cuiner que prepara pizzes semblants als universals rellotges tous, els vigilants d’una torre que ens resulta molt familiar amb uns ous gegants al capdamunt... Tots ells estan molt ben caracteritzats i en destaca especialment el vestuari, vistós i ocurrent. L’escenografia és senzilla, però no es queda curta i reserva alguna perla que sorprendrà els espectadors.

El relat s’acompanya de moralina (el tresor més gran que tenim és la capacitat per imaginar) i s’arrodoneix amb fragments musicals –sense grans coreografies– i tocs d’humor.

Un muntatge fresc amb més d’un any de rodatge que ofereix als petits una primera pinzellada per conèixer l’excèntric geni figuerenc.