El petit Dalí

Familiar | Musical

informació obra


Viu e Teatre ha rescatat una de les seves primeres produccions. És un treball subtil, molt imaginatiu que imagina un viatge fantàstic pel qual el petit Dalí reviu uns elements que, més tard, seran icones en la seva pintura d'adult. El muntatge procura integrar diversos tipus d'elements teatrals: la interpretació, la cançó, la manipulació d'objectes, les xanques...

Companyia:
Viu el Teatre
Autoria:
Anna Obiols i Subi (autoria del llibre)
Adaptació:
Anna Obiols
Direcció:
Lluís Juanet
Intèrprets:
Jaume Gómez / Rubén Ferrer, Cris Vidal, Toni Figuera / Xavier Flores, Joan Martínez
Composició musical:
Toni Figuera, Jordi Mateo
Escenografia:
Mateo Tikas
Vestuari:
Montse Gràcia, Leo Quintana
Il·luminació:
Lluís Juanet
Producció:
Viu el teatre
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Com devia ser la infantesa del geni de Figueres que va revolucionar el món de la pintura? Vés a saber, però segur que tan plena de fantasia com aquesta proposta teatral.

Quan el van batejar li van posar Salvador, però tothom a Figueres li diu Salvi. És un nen somniador, l’encanta fantasiejar i, sobretot, dibuixar. Ho fa després de l’escola, a la platja, on un dia troba una clau misteriosa que és tan gran com brillant. Què deu obrir? Potser la porta d’un castell meravellós o la caixa on es guarda un tresor fabulós... Veniu a descobrir-ho i participareu amb en Salvi en un viatge apassionant i ple de cançons divertides que adapta el llibre El petit Dalí… i el camí cap als somnis, de Benjamí Conesa i Anna Obiols.

Espectacle de teatre musical recomanat a partir dels 3 anys

Crítica: El petit Dalí

22/10/2013

L'origen del geni creador

per Josep Maria Viaplana

Vist el març de 2012 al Teatre Poliorama, resultat de l'actualització d'un espectacle que Únics Produccions ja va presentar, ja vàries edicions, a la Mostra d'Igualada.
Sota la sàvia batuta del Benjamí Conesa, aquesta nova versió del Petit Dalí, basat en el llibre El Petit Dalí…i el camí cap els somnis de l’Anna Obiols i d’en Subi, l'obra ens explica un imaginari viatge del petit Salvador 'Salvi' al sortir de l'escola, quan és petit, a partir d'una clau que es troba sota una catifa que resulta ser el mar. En aquest viatge, coneix un Sereno dalt d'un caragol, un elefant amb xanques, un cuiner del temps, uns núvols xerraires i uns personatges molt curiosos en una torre on s'amaga un tresor. Tot el porta a descobrir que aquest tresor, el més preuat de qualsevol que es pugui trobar, és la pròpia imaginació. A partir d'aquell moment, el jove tindrà clar que ella serà qui el guiarà pels camins de la creació, fins a convertir-lo en un geni.
Sense cap ànim de descobrir les claus creatives de l'artista empordanès -cosa que s'agraeix, no seria adient per a un públic tan jove-, sí que ens parla de creure en un mateix, en la pròpia intuïció, i en el món que tots portem a dins.
La solvència interpretativa dels tres actors i l'actriu, la més que correcta posada en escena i producció, i l'encertada direcció i ritme del conjunt, la fan plenament recomanable per a un matí de diumenge amb els menuts de la casa... posem per cas. Un dels espectacles més reeixits d'Únics Produccions, sense dubte.