Aquesta història, creada a partir del conte de Rudyard Kipling, té com a protagonista un petit elefant, tant tafaner, que es passa tot el dia fent preguntes. Un dia s’entesta en saber què menja el cocodril al seu territori, opta per emprendre sol un llarg i perillós camí cap el riu Limpopo, on hi viu el cocodril, i esbrinar-ho per ell mateix. Pel camí descobrirà altres terres i altres animals de naturaleses i tarannàs ben diversos. En coneixerà les seves alegries, preocupacions i també els seus temors.
Espectacle de Titelles recomanat a partir de 3 anys
Vist el 7 de febrer de 2012 al Teatre Tantarantana de Barcelona (sessió escolar).
El Petit Elefant, espectacle de titelles basat en el conte de Rudyard Kipling, a càrrec del Centre de Titelles de Lleida, ens explica la senzilla història d’un elefantet, amb una tendra i amorosa relació amb la seva mare (com, si no?) que, impulsat per la seva curiositat natural, i sense encomanar-se a ningú, inicia un viatge cap al riu Limpopo, per saber què mengen els cocodrils. Més enllà dels resultats finals de les pesquisses, l’important és el viatge, i els animalets que pel camí va trobant, els quals li ensenyen… o fins i tot als quals ell ensenya un munt de coses.
Tot amb un ritme natural, infantil, dolç (hi ha coses que, fetes d’una altra manera, podrien espantar als petitons) i amb algunes dosis d’humor. El camí passa amb els canvis escenogràfics* i les cançonetes que van interpretant -de forma encisadora- les dues titellaires-actrius de l’espectacle.
Una bonica història, versionada per Pablo Vergue i Joan-Andreu Vallvé, i dirigida per aquest darrer.
El Petit Elefant, per descomptat, funciona perquè és una obra pensada i feta per als petitons: probablement, a partir de 6-7 anys començarà a ser massa ‘infantil’, tot i que a partir de l’edat adulta ens pot tornar a agradar, i molt.
En conclusió, us recomano que si teniu fills entre els 2 i els 5-6 anys, no us perdeu aquest espectacle que a vosaltres us agradarà tan com a ells, i fins i tot us farà vessar alguna llagrimeta de tendresa a l’observar la relació entre mare i fill elefant.