El rei borni

informació obra


Estrenada a la Sala Flyhard de Barcelona ha fet temporada, amb èxit, al Teatro Lara de Madrid.

Autoria:
Marc Crehuet
Direcció:
Marc Crehuet
Intèrprets:
Xesc Cabot, Miki Esparbé, Alain Hernández, Ruth Llopis, Betsy Túrnez
Escenografia:
Pablo Sánchez
Vestuari:
Mar Muñoz, Mar Guixé
Il·luminació:
Xavi Gardés
So:
Xavi Gardés
Coreografia:
Tuixén Benet
Caracterització:
Cristina Pellisé
Producció:
FlyHard Produccions S.L., Moiré Films
Sinopsi:

El David és un policia antiavalots que ha buidat l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, l'Ignasi, aparegui una nit a sopar a casa seva. Així comença una comèdia àcida sobre la fragilitat de les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.

En la incertesa de la vida intentem trobar respostes i donar sentit a les coses, donant pals de cec en un món caòtic, l'ordre profund del qual se'ns escapa... I només el borni, en aquesta terra de cecs, pot veure-hi una mica més clar i convertir-se en el rei.

Crítica: El rei borni

28/08/2013

Dissortada diana

per Jordi Bordes

Marc Crehuet l'encerta quan mira d'empatitzar amb l'antiavalot que acaba de buidar un altre ull en una manifestació. Escrita abans del cas tant mediàtic com desafortunat d'Ester Quintana, s'atreveix a fer comèdia d'un fet tràgic i desproporcionat. És lògic poder perdre un ull símplement per estar en un lloc equivocat en una manifestació? És lícita la violència encara que estigui legitimada per les institucions? Però l'obra ataca altres fronts. Com el de la capacitat de tolerància, de saber escoltar els altres. De superar les consignes i ser un activista real, actiu, i no una víctima d'una desafortunat accident. Tot arrenca molt còmicament amb un sopar de dues parelles: les noies feia anys que no es veien i decideixen presentar-se els companys i fer repàs de les seves trajectòries vitals. Crehuet no allarga encertadament, el clímax de la trobada entre víctima i agressor, si no que inventa una evolució dels personatges amb el que tot deixa de ser només blanc o negre.