El somni d'una nit d'estiu. Cia La Trepa

Familiar | Musical

informació obra


La Trepa presenta un dels seus clàssics treballs en els que combina diversió, coreografia i aventura.

Companyia:
La Trepa
Intèrprets:
Mariona Campos, Marcel Clement, Olga Fañanàs, Maties Gimeno, Marc Miramunt, Joan Olivé, Roc Olivé, Esther Pérez-Ferrer
Direcció:
Maria Agustina Solé
Coreografia:
Esther Pérez
Adaptació:
Macià G. Olivella, Alícia Serrat
Direcció Musical:
Ferran González
Autoria:
William Shakespeare
Escenografia:
Tero Guzmán, Pep Carol (disseny arbres)
Il·luminació:
Francesc Campos
So:
Francesc Campos
Vestuari:
Jose Carrasco
Producció:
Jove Teatre Regina
Sinopsi:

Les fades, follets i criatures del bosc d’aquest muntatge musical us demostraran que el món de Shakespeare és una festa plena de màgia i fantasia. Hi esteu convidats.

Al bosc on viuen les fades està a punt de celebrar-se un casori, però en Puck, un follet trapella, ocasiona un gran embolic amb la seva poció màgica... Ai, ai, ai... Si això us sembla un somni, potser és perquè ho és: un somni teatral nascut de la ment d’un dramaturg que és antic i important però no gens avorrit. I és que en el món que va crear en aquesta peça hi ha emocions, tones de fantasia i els personatges més estranys i divertits que us pugueu imaginar, sempre disposats a trastocar-ho tot i... a cantar una cançó!

Espectacle recomanat a partir dels 6 anys

Crítica: El somni d'una nit d'estiu. Cia La Trepa

04/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Oportuna reposició del muntatge que la veterana i solvent Companyia La Trepa va estrenar el juliol del 2008 al Festival de Peralada i desprès al Jove Teatre Regina, tot celebrant el vinté aniversari de la sala . Divertida, musical i àgil adaptació de la deliciosa comèdia de William Shakespeare. Una magnífica manera d´apropar als nens i nenes i als pre-adolescents al món d´aquest fonamental autor de la literatura i del teatre universal.

"El somni d´una nit d´estiu", és sens dubte la comèdia més coneguda i popular de Shakespeare i possiblement el text més adient per engrescar als joves espectadors. El joc de realitat i fantasia, teatre dins del teatre i constants trapelleries i embolics, la fan molt entenedora i divertida de veure i de seguir. La versió de La Trepa la redueix a les escènes més importants i fora d´en Puck, el follet trapella, la resta dels set actors i actrius, interpreten diferents rols per a cumplir amb els setze personatges de l´obra original. Els atenencs enamorats, Lisandre i Hèrmia i Demetri i Helèna i els comediants que assagen una obra que interpretaràn al casament del noble Teseu, són els personatges reals. Tots ells es troben, es perden, es retroben i viuen un mún de peripècies al proper bosc encantat, victimes de les entremeliadures d´Oberon, rei dels elfs, Titània, reina de les fades, el joganer Puck i les herbes màgiques que ennuvolen els sentits.  

La Companyia La Trepa ha anat configurant un estil propi i definit, treballant des dels inicis amb rigor el teatre de texte. María Agustina Solé, fundadora de la companyia és qui dirigeix. La versió està escrita per Macià G. Olivella, un altre dels pilars de La Trepa, conjuntament amb Alicia Serrat ("Pegados"). La música i les cançons són de Ferran González, un dels músics més reconeguts de teatre musical a Catalunya. L´escenografia, austera i funcional, és de Tero Guzmán i l´acurat vestuari de José Carrasco (Them). En escèna els habituals actors i actrius de la companyia:  Marc Miramunt (Puck), Lola Fañanàs (Helena), Esther Pérez-Ferrer (Titània), Maties Gimeno (Seient i Egeu) i Mariona Campos (Hèrmia) i els recent incorporats Marcel Clement (Oberon-Teseu) i Roc Olivé (Demetri) i Joan Olivé (Lisandre).

Anècdotes i curiositats del repartiment :  Els germans Olivé, Roc i Joan, són fills del músic Toni Olivé (anima del grup Melodrama), autor de les musiques dels "Pastorets Superestel". L´actriu Olga Fañanàs que va iniciar-se en El Musical més Petit, també és cantant professional i ha actuat entre d´altres amb el grup El Tren de la Costa. Marc Miramunt, actor-autor i cantant, conjuntament amb en Joan Olivé és el compositor del divertit Tronera Style, que podeu veure al you tube.

La Companyia La Trepa va néixer el 1977 i va obrir les portes del Jove Teatre Regina el 1988, dedicant-lo integrament al teatre per a nois i noies i joves. Aquest estiu s´ha produit un relleu generacional en la direcció del teatre. La jove Mariona Campos Solé, conjuntament amb en Maties Gimeno, prenen el relleu de María Agustina Solé i Francesc Campos (cap tècnic), iniciant una nova etapa, en la que el teatre, a més dels espectacles per a nois i noies, s´obrirà també al públic adult amb l´estrena el 12 de setembre del musical, "1714, crònica d´un setge".   

www.jtregina.com