Elda & Daniel

informació obraAutoria:
Llàtzer Garcia
Intèrprets:
Meritxell Yanes, David Planas
Direcció:
Llàtzer Garcia
Sinopsi:

Durant cinc anys, Ventura ha acompanyat el públic del festival. Ara David Planas i Meritxell Yanes volen reincidir en aquest format d’espectacle, que els permet experimentar des de la confiança més absoluta i propera. Amb una excepció: no es podrà fer en una casa, com sempre. Aquest any, el seu teatre íntim s’haurà de fer en un teatre i han convidat Llàtzer Garcia, autor i director d’Elda & Daniel. Parlem d’una parella. Han passat deu anys i la relació està malmesa. Va aparèixer una tercera persona. Ha arribat la nit on tot s’ha de dir entre l’Elda i en Daniel, i és en aquest precís instant que l’espectador entra a les seves vides. Testimoni privilegiat de confessions insospitades. 

Crítica: Elda & Daniel

24/04/2021

El que diu una mentida, no sap la feinada que s'ha buscat...

per Josep Maria Viaplana

... perquè es veurà obligat a inventar-ne vint més per a sostenir la primera" Alexander Pope

Vist el dissabte, 24 d'abril de 2021 al Teatre de Lloret de Mar (Espai off)

És impressionant com David Planas & Meritxell Yanes, un cop s'han assegut els espectadors als seus seients, mantenen amb ells una conversa informal, que no sé ben bé si està assajada o no, sobre els seus records de, en aquest cas, Lloret de Mar, com van anar a viure junts, els fills que tenen, els canvis de casa, els coneguts a Girona, Celrà... Però aquest pròleg dura tant, que un es pensa que és l'obra en sí. Però no, en un moment donat comença 'Elda i Daniel'. I durant una estona trobes a faltar la naturalitat amb què parlaven alegrement de les seves coses de parella 'real'. 

De mica en mica, assistim com a testimonis privilegiats a uns moments de gran intimitat entre una parella que ha conviscut durant 10 anys, i que en una nit, treuen coses de dins que fereixen a l'altre, es confessen, i entren en una profunda crisi, d'aquelles que poden acabar amb una parella. Qui no ha tingut una nit d'aquestes, en què tot es precipita i sembla que la vida s'ha acabat per a tu? Quin buit! Quin precipici al davant teu!

El capítol interpretatiu, té el to que li cal a aquest drama romàntic, quan descobreixes que el veritable drama és que res no és com tu havies cregut. La posada en escena propicia aquesta sensació d'intimitat a casa de la parella, entre el saló i el dormitori.

Simplement gaudiu-lo.

I no puc deixar de dir que, a l'espai off del Teatre de Lloret, s'ha millorat força l'acústica, que en la funció d'avui no ha significat cap problema per a seguir l'obra.