Els feréstecs

informació obraAutoria:
Carlo Goldoni
Traducció:
Lluís Pasqual
Direcció:
Lluís Pasqual
Escenografia:
Paco Azorín
Ajudantia de direcció:
Juan Carlos Martel
Intèrprets:
Laura Aubert, Andreu Benito, Jordi Bosch, Laura Conejero, Carles Martínez, Xicu Masó, Rosa Renom, Boris Ruiz, Pol López, Rosa Vila
Vestuari:
Alejandro Andújar
Caracterització:
Eva Fernández
Il·luminació:
Rai Garcia, Lluís Pasqual
Vídeo:
Marc Lleixà
Producció:
Teatre Lliure
Sinopsi:

Comèdia de Goldoni desimbolta que Pasqual situa en la Catalunya de la primera República. El Carnaval (ritme que inspira el famós himne de Riego) és, juntament la llibertat de les dones, dels elements que més espanten a una colla de reaccionaris que reben el malnom de feréstecs. Goldoni tenia coneixement dels dialectes catalans i de la seva realitat contradictòria social, que comparava amb la de Venècia mateix. Un joc escènic amb un repartiment contrastat.

Crítica: Els feréstecs

12/04/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

Aconsegueix divertir i donar a la funció un ritme frenètic, amb un joc (que millor no revelar) escènic genial. els actors fan passar-ho bé i, ells mateixos, disfruten d'uns personatges pintats per impulsos, que s'expressen pel boc gros. Tots els actors tenen el to adequat que l'escena requereix. Lluís Pasqual troba elements que salpebren aquesta disbauxa per atansar-lo a la Catalunya de la I República. apareixen uns personatges que recorden al drama "Rei i senyor" de Josep Pous i Pagès (TNC. 2012) . Però en comptes de tenir-ho de drama, s'atreveix a posar-hi màscares, carnaval i desinhibició. El que era patètic ara, com a mínim, és motiu d'escarni.  Intel·ligència al servei d'una comèdia poca-solta.