L’Omar i la Cassiopea detecten uns senyals misteriosos que podrien indicar l’existència de vida més enllà de la nostra percepció. Moguts per la curiositat, decideixen construir una antena per posar-se en contacte amb uns éssers enigmàtics que sembla que provinguin d’una altra dimensió… Així és com comença Ese mundo de ahí, una obra teatral que les seves creadores recomanen a espectadores d’entre tres i cent tres anys. El tema pot sorprendre: els viatges interestel·lars, la comunicació interdimensional o la física quàntica no acaben d’ajustar-se als ingredients que esperem trobar més sovint en un espectacle per a tots els públics. Però no us amoïneu, perquè rere el galimaties científic s’hi amaga una de les emocions més universals: la por a allò desconegut.
En aquest viatge sideral (i musical!), la por es transformarà en curiositat i coratge, i el que al principi ens espantava i capficava acabarà per engrescar-nos i fer-nos somiar ens plans rocambolescos i mons de potes enlaire. I segurament el millor és que ho aconseguirà de la manera més senzilla i desacomplexada, fidel a l’estètica que defensa la companyia, que en anglès en diuen lofi però que nosaltres en podríem dir d’anar per casa. Les Buque bólido fan bandera del reciclatge de materials i de l’espontaneïtat escènica, al mateix temps que defensen la importància de fer un teatre infantil que no infantilitzi i que tracti temes més diversos, des d’una perspectiva inclusiva que evita reproduir estereotips de gènere o raça. Perquè la infància és l’edat en què tot és possible.
I per si no n’hi hagués prou amb construir altres mons possibles a través de la imaginació, el dia abans de l’espectacle els podreu venir a fer amb les mans! Esteu totes convidades a participar en un taller de dues hores en què construirem juntes les ràdios, antenes i comunicadors interespacials que l’endemà prendran vida a l’espectacle. Perquè bona part del que veureu a l’escenari ho haurem imaginat i construït expressament el dia abans. I qui sap si, després de l’espectacle, més d’una seguirà fent antenes per poder parlar amb aquell món d’allà.
Encara no hi ha crítiques publicades