Estúpids

informació obraDramatúrgia:
Blanca Bardagil i Ferran Rañé
Intèrprets:
Ferran Rañé
Direcció:
Blanca Bardagil
Il·luminació:
Jordi Llongueras
Escenografia:
Jordi Dorado
Sinopsi:

Un dia va caure a les mans de l'actor Ferran Rañé l'assaig "Les Lleis fonamentals de l'estupidesa humana", de Carlo Maria Cipolla, un reconegut professor d'història econòmica. En aquest divertit assaig sobre l'estupidesa, Cipolla qualifica la gent "estúpida" com un grup més poderós que grans organitzacions, com la Màfia. Un grup, els "estúpids", que pot aconseguir efectes devastadors per a la nostra societat. Fascinat per aquest text, Ferran Rañé ha construït un espectacle original i divertit que va estrenar-se al Teatre de l'Aurora.

A Estúpids el públic assisteix a la conferència magistral d'un prestigiós professor universitari retirat. En Lluís Guiu, el seu ajudant, esborra-pissares, una mica babau però murri, adverteix el públic que el professor arribarà tard, però que ell pot fer la conferència perquè se la sap de memòria. Aquest curiós personatge ens conduirà al seu món entranyable, al del professor i al de les seves tesis acadèmiques.

Ferran Rañé és un dels grans actors del teatre català. Als escenaris ha protagonitzat Uhhhh! o Makinavaja el último choriso i ha participat en diversos espectacles de Dagoll-Dagom i Els Joglars. A la televisió l'hem vist a La Riera, El Cor de la ciutat, Quico el progre, Majoria Absoluta, entre d'altres...

Crítica: Estúpids

04/11/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Imma Fernández