Exit (Circumstances)

informació obraCompanyia:
Circumstances
Sinopsi:

La peça mostra la trobada entre quatre individus que segueixen un mateix camí. Van i venen, es troben i s'acomiaden, apareixen i desapareixen. Com a éssers humans estem sempre avançant. Però, què passa amb la tensió entre l'individu i el grup? En la nostra recerca d’independència, és quan més ens necessitem els uns als altres. La peça és un flirteig amb el risc, un treball de circ i dansa, emocionant i físic, on es fusionen el moviment, l'acrobàcia i l’equilibri.

Crítica: Exit (Circumstances)

18/09/2022

Arquitectura circense

per Jordi Bordes

L'espectacle sempre bsca captar l'interès del public a través de l'empatia i també de la sorpresa. Com explica sovint tortell Poltrrona, el circ és l'art de posar en risc l'equilibri. i en aquest joc hi emergeic el més difícil encara la sorpresa, la proesa acrobàtica. La companyia belga Circumstances fdesenvolupa una coeografria d'acrobàcies, transformant els equilibris de mà a mà en un aparell nou, que fa de balança gegant (inesperada) i que evitem de revelar). A diferècia de Picadero (que també s'ha vist a aquesta Fira Tàrrega), l'espectacularitt viatja a favor d'un plantejament lúdic (o filosòfic) depenent la mirtada de cadascu de quatre personatges buscant-se i amagant-se amb un complicat (potserr al principi, repetitiu) joc de portes.

Èxit, en realitat, amaga un cinqué personatge, que és la mateixa escenografia. D'entrada, ja és molt suggerent aquest espat amb una dent al mig que permet transicions de portes inesperades. Però és que, a mesura que la peça avança, l'espai cobra vida i va transformant-se permetent que en la seva neta deconstrucció (va desapareixent imperceptiblement) emergeixi l'acrobàcia els salts i les transicions d'un espai a un altre. Una veritable coreografia que exigeix una notable compenetració entre tots els artistes i que els errors siguin els mínims perquè, sovint els moviments es fan d'esquenes, sense que es puguin posar d'acord per a salvar imprevistos.

Una veritable proesa. Una agradable sorpresa. Una idea simple executada amb una eficàcia que logra l'espectacularitat del circ i que el públic vegi incrèdul tota la transformació...