Farsa

informació obraIntèrprets:
Toni Guillemat, Anja Novak, Quimet Pla, Anja Novak, Toni Guillemat, Quimet Pla
Autoria:
Albert Mestres
Escenografia:
José Menchero
Vestuari:
Andrej Vrhovnik
Il·luminació:
José Menchero
So:
Joan Alavedra
Traducció:
Veronika Rot
Ajudantia de direcció:
Queralt Riera
Direcció:
Albert Mestres
Producció:
Grec 2016 Festival de Barcelona, Centaure Produccions
Estrena:
Grec 2016, Grec 2016
Sinopsi:

Què és el teatre sinó una manera de explicar el món? Ho fa palès un projecte internacional que aplega un dramaturg, escriptor i director català, dos actors de talent i una actriu eslovena especial. 

Tres escenes que prenen com a punt de partida la farsa popular tradicional formen el muntatge teatral que el dramaturg i director Albert Mestres va escriure l'any 2005. El text existia, doncs, des de fa anys, però no va ser fins un temps després que l'autor va trobar la intèrpret que necessitava per dur-la a escena: una actriu eslovena, de nom Anja Novak, que el va seduir amb la seva capacitat comunicativa.

Així va prendre forma el projecte que finalment arriba a escena: una reflexió sobre el món teatral que és, a la vegada, metàfora de la situació caòtica del món d'avui. La crisi de la paraula i una força destructiva omnipresent són elements centrals que travessen les tres parts que formen l'obra. 

Al Pròleg, un pallasso actual informa el públic de les condicions en què es farà la representació; a Sense paraules, el personatge mut de la Gènia (una Ifigènia lliurada al sacrifici pel seu entorn familiar) il·lustra el suïcidi de la paraula, la impossibilitat de comunicar-se. I finalment, a Pur teatre, un actor ens parlarà, a través d'una narració situada en l'actualitat del mite d'Ifigènia, sobre la bogeria del diàleg recuperant la tradició més clàssica de l’art d’explicar històries. 

Encara no hi ha crítiques publicades