Forever & Ever

informació obraCompanyia:
Sidney Dance Company
Direcció:
Antony Hamilton
Sinopsi:

Amb el títol d'Ascent, la Sydney Dance Company porta a Barcelona un programa triple que inclou l’obra Forever & Ever, d’Antony Hamilton, guanyadora del premi Helpmann, i dues obres noves; I Am-ness, del director artístic de la Sydney Dance, Rafael Bonachela, i The Shell, A Ghost, The Host & The Lyrebird, de la prestigiosa coreògrafa valenciana Marina Mascarell. Amb grans dosis de fisicalitat, Ascent combina la dansa clàssica contemporània i l’experimentació, amb una gran potència emocional.

La Sydney Dance Company, dirigida pel coreògraf de La Garriga Rafael Bonachela, passa per ser una de les companyies de dansa amb una trajectòria internacional més destacada d'Austràlia. La dirigeix un ballarí i coreògraf català que va formar part de la prestigiosa companyia de dansa de Londres Rambert del 1992 al 2004. L'any 2008, ja estrenava la primera producció extensa, 360°, per a la Sydney Dance Company i sis mesos després era nomenat director artístic de la formació.

Crítica: Forever & Ever

20/03/2024

Antony Hamilton aterra amb la Sidney Dance Company al Mercat de les Flors

per Júlia Vernet Gaudes

La tercera peça del programa triple de la Sidney Dance Company al Mercat de les Flors, literalment em va deixar sense paraules, no vaig escriure absolutament res a la meva llibreta de crítica seriosa, tret del títol; de fet, encara hi ha una pàgina en blanc amb el títol: Forever & Ever. Es tracta d’una peça també de mitja durada en la qual ja hi participaven pràcticament tots els ballarins de la companyia, dirigida pel coreògraf australià Antony Hamilton amb música original del seu germà Julian Hamilton. Agraeixo a Bonachela haver volgut compartir aquest descobriment que ell va fer en arribar a Austràlia, ja que m’atreviria a dir que és de les obres més completes i estimulants que he vist des que escric sobre dansa i que quedarà al costat del record que tinc d’altres peces com Bedroom Folk de Sharon Eyal & Gai Behar amb la NDT (no tenen res a veure a nivell estètic ni coreogràfic, però perquè entengueu per on vaig). Forever & Ever se submergeix en l’estètica (i també diria l’univers) techno per presentar-nos tota aquella potència estranyament continguda sobre l’escenari, i en un espectacle del tot contemporani, que a més a més té una proposta coreogràfica molt potent i, al meu entendre, gens vista tot i tractar-se d’una fusió d’estils (principalment danses urbanes i neoclàssic). De fet, crec que el risc de la peça és convertir-se en tendència i que ens puguem trobar amb propostes d’un mateix estil com a eco latent d’aquesta proposta. D’altra banda, la il·luminació (Ben Cisterne) i el vestuari (Paula Levis) exploten al màxim la proposta coreogràfica i musical, afegint una dimensió visual a una ja molt potent dimensió corpòria i cinètica. Esperem poder veure més creacions de Hamilton a Catalunya.