Fum

informació obraAutoria:
Josep Maria Miró
Direcció:
Josep Maria Miró
Ajudantia de direcció:
Daniela Feixas
Escenografia:
Enric Planas
Il·luminació:
David Bofarull Armengol (aai)
Vestuari:
Albert Pascual
So:
Lucas Ariel Vallejos
Intèrprets:
Joan Carreras, Carme Elias, Lluís Marco, Anna Sahun
Producció:
Teatre Nacional de Catalunya, Bitò Produccions
Estrena:
Estrena
Sinopsi:

Dues parelles –una de jove i una que ja no ho és tant– coincideixen a l’hotel d’un país estranger, en el qual hi ha hagut un esclat de violència. Durant tres dies, es veuran obligades a estar-s’hi recloses, ja que s’han extremat les mesures de seguretat a la zona. L’Àlex i l’Eva acaben d’arribar al país, il·lusionats pel que els hi espera. En Jaume i la Laura fa anys que hi viuen confortablement i ara els han recomanat que és millor allotjar-se en un lloc segur i agafar el primer vol quan es torni a obrir l’aeroport.

Aquesta trobada posarà de manifest els fràgils equilibris de quatre existències que es veuen abocades a una espiral de mentides i traïcions. El conflicte de l’exterior acaba semblant una anècdota circumstancial que tanmateix pesa com una llosa indefugible sobre aquestes identitats empeses a redefinir-se durant tres dies i dues nits. Cap d’ells té gaire clar cap on anirà la revolta que hi ha a fora, però tampoc la que ha començat dins seu.

Josep Maria Miró és l’autor d’obres com Gang Bang, El principi d’Arquimedes o Nerium Park. La capacitat d’aquest dramaturg per generar viatges emocionals de gran intensitat poètica i ideològica respon a un ineludible compromís amb el seu temps.

Crítica: Fum

19/12/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Pep Vila