Handle with care. Tangen/ Benzal

informació obraCoreografia:
Tangen|Benzal
Intèrprets:
Marina Fullana , Laura Lliteras, Lara Misó, Ole Kristian Tangen, Will Thompson , Adrián Vega, nois i noies gitanos del barri de la Mina
Composició musical:
Pablo Carrascosa Llopis, Rafael Perona Castillo, Falete
Il·luminació:
Irene Ferrer Panicot
Vestuari:
Tangen|Benzal
Sinopsi:

Una petita fissura en una peça de porcellana pot semblar únicament una mínima imperfecció però, tot i això, té el potencial de fer esclatar tota la peça i destruir-la completament… A partir d’aquesta idea, la companyia liderada pels artistes Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, tots dos llicenciats d'IT Dansa, ha bastit un projecte coreogràfic que ha guanyat el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre.

La fragilitat com a concepte serà el punt de partida que posarà a cada intèrpret en un espai incert, travessant-los per diferents trajectòries que els recondueixen cap a si mateixos, cap a la seva pròpia consciència, cap al seu propi significat. Es troben en una sensació d'equilibri abans de caure al buit, en una sensació de posseir alguna cosa i immediatament poder perdre-ho. Tot és efímer perquè tot pot esclatar d'un moment a l'altre.

Caracteritza la peça el joc visual que els creadors estableixen entre el moviment i unes ombres que ocupen bona part de l'escenari, però també la delicadesa d'unes interpretacions que sis artistes en escena realitzen sobre una música original de Pablo Carrascosa Llopis. Ballen sobre una superfície coberta de paper de bombolles que van esclatant quan les trepitgen.

Handle with care és la nova creació d'un duet artístic nascut el 2015 que ha firmat coreografies com per exemple Festen (En venda), estrenada a Dansens Hus, Oslo – Teatre Nacional de Dansa Contemporània de Noruega o Carretería, vista en el minifestival Maldà enDansa d'El Maldà. Tangen|Benzal s'interessen especialment per les emocions humanes i pretenen implicar els espectadors mateixos en la dramatúrgia, donant lloc, així, a una combinació entre emoció i moviment que és un dels signes d'identitat de la companyia.

La coreografia Handle with care va obtenir el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en l'edició de 2017.

Crítica: Handle with care. Tangen/ Benzal

29/07/2018

La cura de l'altre

per Jordi Sora i Domenjó

Des d'aquí, aconsello que aneu seguint atentament les propostes de futur d'aquests dos creadors.

Llegeix la crítica de l'espectacle: