Hats

informació obraDirecció:
Jaume Jové
Intèrprets:
Jaume Jové
Producció:
JAM
Companyia:
La Maquiné
Autoria:
Joaquín Casanova
Sinopsi:

Una vida acomodada o una vida somiada. 
Surt de la teva zona de confort, aparca la monotonia, la rutina i lluita pels teus somnis perquè la possibilitat de realitzar-los és el que fa que la vida tingui sentit. Que la por al fracàs no t'aturi! Pensa, crea i atreveix-te a somiar la teva vida i viure la teva il·lusió!

Crítica: Hats

18/05/2018

Tants barrets, tantes vides

per Núria Cañamares

Posa't el barret que vulguis i somia! Estrenat a la Fira de Titelles de Lleida, 'Hats' casa caps amb barrets amb un exquisit treball expressiu i gestual que JAM (Jaume Jové) maneja igual de bé a sala com al carrer, on estem més acostumats a veure’l.

Porta el clown i el carrer a la sang, i es nota. L’espectacle provoca la participació del públic, en recull la interacció i funciona a tic de metrònom amb un estudiat càlcul del gag, el temps de reacció i el ritme de l’acció. I encara es regala uns bons minuts per a divertides concessions que no esmentarem perquè us sorprenguin.

Amb el fil d’un treballador d’una fàbrica de barrets que sempre ha somiat ser pilot d’avió, desfilarà pels dies i les nits d’aquest personatge que no para d’imaginar com seria viure una altra vida. De fet, moltes i moltes vides, les de les persones que portaran els barrets que elabora. Simplement posant-se o agafant un d’aquests barrets es convertirà en qui vulgui. Instantàniament, gràcies a un acurada producció en la tria de l’objecte i la interpretació facial i corporal més escaient. Un joc a 3.

L’espectacle combina humor i emoció per transmetre un missatge ben valuós: surt de la teva zona de confort i atreveix-te a fer allò que desitges. El temps passa volant, per què esperar? Per por?

Hi ha un ‘però’ ben fàcil de resoldre relatiu a la banda sonora: la música (obra de Francesc Moreno) és meravellosa, crea atmosfera i desperta enormement la sensibilitat, però l’excés acaba empatxant.

Serà ‘Hats’ el nou ‘Mêtre’?