I-mag 341

informació obraVídeo:
Oriol Aubets, Joan Gorro
Vestuari:
Iluminada Sancho
So:
Verònica Font
Producció:
Peus de Porc
Direcció:
Oskaras Koršunovas
Composició musical:
Dominykas Digimas
Sinopsi:

Vols ser astronauta? Fes realitat el teu somni. La companyia Peus de Porc presenta una versió avançada del seu projecte The Special Rocket. Una proposta, en format d'instal·lació participativa, que ofereix un passeig espacial a més de 80.000 quilòmetres d'alçada. Una experiència plena de sensacions per gaudir d'unes immillorables vistes del planeta Terra. Un coet per fer volar la imaginació...

Crítica: I-mag 341

17/09/2017

Astronauta per 3 minuts

per Núria Cañamares

Ja fa uns anys que els jocs i instal·lacions per a tots els públics s’han fet un lloc en les programacions escèniques, sobretot firals i festivaleres. I, entre ells, afloren les experiències unipersonals de curta durada (transcorren en 3 escorredissos minuts). Així com, per exemple, a ‘El viatge’ de Tombs Creatius no tens ni idea de per on anirà la cosa abans d’entrar-hi (tot el que veus des de l’exterior és una vagoneta amb una fusta que t’hi introdueix), a ‘I-Mag 341’ està ben clar: Peus de Porc t’ofereix l’oportunitat de fer un tomb espacial en un coet de grans dimensions. Impressiona en veure’l, sobretot als més petits, que poden pujar-hi a partir de 6 anys. De fet, es va fer amb el Premi Drac d’Or a la Millor Escenografia de la Fira de Titelles de Lleida 2017.

Tot passa molt ràpid. Atret per la irreprimible curiositat, demanes torn a través d’una màquina expenedora i, si tens sort (perquè sempre hi ha molta cua i, encara que s’hi estiguin 2 o 3 hores per passi matí i tarda, hi ha qui en queda fora), quan arriba l’hora et converteixes en astronauta en un obrir i tancar d’ulls. Només cal signar un acord de confidencialitat, equipar-te convenientment i un briefing de pocs minuts per estar preparat. El que passa a dins la nau no es pot explicar ja que esguerra el principal ganxo de l’atracció: la sorpresa. Només pots dir l’estudiada frase de màrqueting “He fet volar la imaginació”.

És cert, la fas volar, encara que –els més grans– potser no tant com t’havies imaginat. Aquest coet no es pot comparar amb les ambicioses atraccions de parcs temàtics a les quals estem acostumats. Els seus efectes de moviment, interacció, so i audiovisuals són més humils i artesanals, però per contra té una ànima i un tracte personal que el fan especial. És bonic entrar en el joc i viure per uns moments el més proper a una experiència que, probablement, mai coneixerem a la vida real.