I puritani

informació obraCoreografia:
Kally Lloyd-Jones
Escenografia:
Leslie Travers
Vestuari:
Leslie Travers
Il·luminació:
Mark Jonathan
Ajudant de direcció:
Salva Bolta
Producció:
Welsh National Opera, Danish National Opera, Gran Teatre del Liceu
Músics:
Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Cor del Liceu
Intèrprets:
Gianfranco Montresor, Marko Mimica/ Nicola Ulivieri, Javier Camarena/ Celso Albelo/ René Barbera, Andrei Kymach/ Mariusz Kwiecien, Emmanuel Faraldo, Lidia Vinyes-Curtis, Pretty Yende/ María José Moreno
Autoria:
Adrian Schvarzstein
Companyia:
Albert Vinyes
Sinopsi:

La immortal història d’amor en el context de les guerres de religió entre protestants i catòlics fa de marc per a un títol netament romàntic, acolorit amb la paleta de Vincenzo Bellini i el seu melodisme característic al servei de la que va ser la seva darrera òpera. La producció que signa Annilese Miskimmon, nascuda a Belfast, situa inicialment l’acció a la Irlanda del Nord del segle XX. A través de la follia d’Elvira es produeix un salt en el temps fins a l’època de Cromwell i de la guerra civil anglesa en la qual s’ubica la peça original. Després de l’èxit amb Don Pasquale, la soprano Pretty Yende torna al Liceu amb un altre rol belcantista, al costat de Javier Camarena, un dels tenors més aclamats del moment. Tots dos comparteixen rols amb María José Moreno i Celso Albelo, plenament consolidats en aquest repertori.

Crítica: I puritani

10/10/2018

Pretty Yende i Javier Camarena, grans reclams d'I puritani

per Xavier Cester

La darrera òpera de Bellini ha inaugurat la temporada 2018-19 del Gran Teatre del Liceu comptant, com a Elvira i Arturo, amb dos magnífics cantants belcantistes, la soprano Pretty Yende i Javier Camarena. La producció d'Annilese Miskimmon enllaça el drama setcentesc amb la violenta situació a Irlanda del Nord als anys 70.