Iball

informació obraSinopsi:

Distanciament social, restriccions de moviment, comunicacions mitjançant les eines tecnològiques: en aquest context, l’art, la cultura i, en concret, l’acte creatiu han esdevingut un símbol de resistència. Tancat dins d’una gran bola de plexiglàs, purpurina i llum col·locada sobre un suport, com una d’aquestes velles màquines de xiclet, Steven Cohen convoca tot d’éssers vius a un acte conjunt per celebrar la vida.

Està aïllat per un material que no li permet cap comunicació verbal, però alhora està permanent connectat amb tots nosaltres de manera visual. No us recorda, potser, les situacions de confinament que heu viscut durant l’últim any? Cada espectador i espectadora es podrà acostar a la bola de manera individual i interactuar amb el performer, mantenint-li la mirada (o no) i protagonitzant amb ell alguna mena d’intercanvi. De quin tipus? Una mirada, un breu videoclip o una obra física. Dependrà de vosaltres mateixos, perquè aquí no existeix el concepte d’espectador passiu.

Nascut a Sud-àfrica el 1962, Steven Cohen és un performer, coreògraf i artista plàstic que viu a França i que ha dedicat la seva carrera artística a crear unes intervencions en espais públics que sovint treuen a la llum aspectes marginals de la societat. Amb un compromís clar, l’artista es qüestiona, amb les seves accions, la seva condició d’home blanc, jueu, gai i sud-africà. La seva pròpia història i les seves vivències, un vestuari triat amb cura i un maquillatge sorprenent d’una gran sofisticació són les eines que utilitza en les seves creacions.

Encara no hi ha crítiques publicades