Impro Sharana

informació obra



Estrena:
Estrena a Temporada Alta 2014
Companyia:
Shantala Shivalingappa / Ferran Savall
Coreografia:
Shantala Shivalingappa
Intèrprets:
Shantala Shivalingappa
Composició musical:
Ferran Savall
Interpretació musical:
Ferran Savall, Jordi Gaspar, David Mayoral, Nedyalko Nelyalkov
Il·luminació:
Nicolas Boudier
Producció:
Compagnie Shantala Shivalingappa, (H)ikari – Cie Shantala Shivalingappa (Nantes), Mercat de les Flors, Temporada Alta 2014 / El Canal
Sinopsi:

Shantala Shivalingappa és una ballarina global. D’origen indi, va créixer a París i va formar-se amb Peter Brook, Pina Bausch i Maurice Béjart, d'aquí que la seva dansa sigui tan difícil de classificar. La tardor del 2012 va hipnotitzar el Teatre Municipal en la gira mundial de Play, aquell duet inoblidable amb Sidi Larbi Cherkaoui, i aquest any tenim la sort de viure l’estrena mundial del concert per a ballarina que li ha compost Ferran Savall, l’hereu d'una família clau per entendre la música antiga europea. El perfum oriental de Shantala embolcallarà els sons mediterranis de Savall. Us ho perdreu? 

Crítica: Impro Sharana

13/12/2014

La delicadesa portada a la magnitud

per Montse Otzet

Impro Sharana és una petita joia de delicadesa i subtilesa. Una filigrana visual i auditiva que en arriba del treball d’improvisació que duen a terme la ballarina india Shantala Shivalingappa i un grup de musics, encapçalats per Ferran Savall.

Tot sembla fàcil i desenfadat: un grup d’amics es reuneixen al voltant d’un sofà i d’una petita taula i inicien un joc d’improvisacions musicals i de moviment.  Tot flueix en aquest diàleg entre la dansa, la música i el cant. I aqueta fluïdesa té la força i la ductilitat que li donen uns intèrprets excel·lents, uns músics i una ballarina que combreguen en la connexió de músiques i danses tradicionals i en l’evolució d’aquestes dues arts.

Si bé la música ocupa més espai de temps dels vuitanta minuts que dura l’espectacle, la presència de Shivalingappa no es veu relegada en cap moment, i menys si es té en compte que la ballarina també es mostra com una excel·lent vocalista al costat de músics d’alt nivell com son, Jordi Gaspar al contrabaix, David Mayoral a la perdusió, Nedyalko Nedyalko a la kaval (flauta), Driss El Maloumi al oud (llaüt) i el citat Ferran Savall, que, a més de ser responsable de la creació musical i intèrpret de guitarra, enamora per la seva extraordinària veu.

La intimitat que es crea al voltant de melodies que reviuen d’un temps passat i de l’apropament a la dansa Kuchipudi és màgica, com entranyables, divertits i còmplices són molts altres moments.

Sonoritats que fluctuen pel terreny de la bossa nova, la música tradicional, el soul i el jazz acompanyen els moviments bellíssims, tant de dansa tradicional india com de gest contemporani, que executa Shantala Shivalingappa, una meravellosa ballarina que irradia bellesa i la saviesa de com fer arribar la dansa Kuchipudi a l’espectador occidental. Imprescindible per als vostres sentits. Fins demà diumenge.