Indala

informació obraCompanyia:
The Jokerz
Sinopsi:

Indala és un recorregut escènic cap als rituals de l’ésser humà en les seves formes primitives i contemporànies. Indala ens vol mostrar la influència d’aquests rituals en la transmissió de missatges socials i polítics, i la forma com aquests missatges es van transformant durant el procés d’assimilació i evolució.
Indala parteix d’una investigació sobre l’objecte en relació a l’ésser humà, i sobre el simbolisme i la representació dels rituals o cerimònies. Aquesta peça vol aprofundir en l’ésser humà com a animal racional, lliure i polític, per tal d’arribar a l’autèntic animal ritual.

Crítica: Indala

07/03/2021

La poesia aspra d'un cos musculat

per Jordi Bordes

Torsos descoberts i posicions d'equilibri que marquen la treballada musculatura. Les postures acrobàtiques que poden recordar a les de beboy s'alternen amb altres moviments d'equilibri i amb la roda Cyr circense. Hi ha una concentrtació intrior dels artistes que contrasta amb les formes de ball que desenvolupen. Són cossos forts, ferms, que flritegen entre l'espectacularitat i una certa espiritulitat (tot i que és de molt pocs matisos,, rude, que no projecta prou enllà).

Es percep una intenció de comunicar diferents maneres d'afrontar el món amb els discursos contraposats entre Obama (We..., the people) i Donald Trump (American, fisrt). Si el primer vol ser inclussiu; l'altre, apel·la a l'exclussivitat des d'una evident posició de poder. Però per transmetre subtilitat i emoció des d'un cos immens calen altre formes que l'humanitzin, que generi una empatia (més enllà de la impressió de la musculatura) amb l'espectador.