Io t’abbraccio/Xavier Sabata i Núria Rial

informació obraSinopsi:

Tot i que havia nascut a Alemanya, Georg Friedrich Händel (1685-1759) es va nacionalitzar anglès i va ser, de fet, un dels grans compositors anglesos de tots els temps, en especial de l’època barroca. La seva vida i obra ens parlen sobre la relació musical que, al principi del segle XVIII, s’havia establert entre Itàlia i Anglaterra. I és que la música que venia d’Itàlia tenia una consideració i un impacte notable en l’Anglaterra del moment.

Àries, recitatius i duets de Händel formen part d’aquest concert, on hi haurà una interpretació del Concerto grosso HWV 318 en do major Alexanders Feast”, també de Händel, un exemple notable de virtuosisme contingut, a més d’una tria d’àries d’òpera que inclouen fragments de FlavioRodelindaRinaldoAgrippina i la coneguda Giulio Cesare in Egitto, de la qual es canta la popular ària “Piangerò la sorte mia”.

Ens proposa aquesta celebració de la música barroca una formació especialment prestigiosa, Vespres d’Arnadí, que va ser creada l’any 2005 per Dani Espasa per tal interpretar, amb la màxima frescor, però amb instruments i criteris històrics, les peces del repertori del barroc. Hi posa veu el contratenor català Xavier Sabata, també format com a actor a l’Institut del Teatre. És un nom de prestigi internacional en el món del cant, amb un repertori ampli que va de la música barroca al registre contemporani. Com a soprano, Núria Rial, un nom imprescindible del repertori barroc i clàssic, amb una carrera que l’ha portada als grans teatres d’Europa. Posseïdora d’una veu especialment elegant i creadora d’unes interpretacions de gran emotivitat, ha gosat combinar els sons clàssics amb incursions en el món del jazz i la música actual.

Una producció de lOrquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música.

Encara no hi ha crítiques publicades