La cuina de Rossini

Familiar | Òpera

informació obraDirecció:
David Selvas
Dramatúrgia:
Sergi Pompermayer
Direcció Musical:
Andreu Gallén
Assesoria de moviment:
Ana Pérez García
Escenografia:
Alejandro Andújar
Ajudantia de direcció:
Norbert Martínez
Vestuari:
Maria Armengol
Il·luminació:
Marc Salicrú
Vídeo:
Joan Rodon (dLux.pro)
Sinopsi:

La cuina de Rossini ens explica la història de dos joves, en Ross i la Isabella, els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini.

Una història màgica i plena de contrastos on els joves protagonistes s’adonaran que la diferència els enriqueix i en la qual modernitat i tradició es troben per entendre’s i complementar-se. Valors com la passió per la música, els hàbits saludables, la superació i el respecte els acompanyaran en aquesta aventura.

Rossini, a banda de la seva genialitat com a músic, era un apassionat de la cuina. Les receptes de La cuina de Rossini, en aquest cas, no seran només culinàries.

Crítica: La cuina de Rossini

19/02/2022

Divertida, profunda, encomanadissa: una òpera per aprendre a estimar l'òpera

per Valèria Gaillard

Feia temps que, tot el que tenia a veure amb espectacles infantils de la programació del Petit Liceu, no em despertava gran interès. Tret d'alguns títols programats fins a la sacietat (La petita flauta màgica en particular), la resta deixaven molt que desitjar. Vet aquí, però, que aquest any han estrenat aquesta peça, La cuina de Rossini, en la que conflueixen molts aspectes positius. No només la trama està ben articulada, la música ben seleccionada, sinó que també ofereix diverses lectures que poden arribar tant a petits com a grans. Dirigida per David Selvas, amb una excel·lent adaptació musical d'Andreu Gallén i la dramatúriga de Sergi Pompermayer, aquesta òpera juvenil encén la guspira del gust pel cant líric, jugant amb un llenguatge actual i mostrant en tota la seva magnificència la bellesa de la música lírica de la mà d'un dels compositors més lúdics, Rossini.

Només calia veure la cara dels infants —ulls il·luminats, boques badades, cos tirant endavant— davant aquell esclat de música mostrat en un format que podien desxifrar bé: missatgers en patinet o cambrers despentinats. La intriga al voltant d'una parella de germans que lluiten per defensar el seu establiment de cuina sana contra el dolent, en Basili —Rossini obliga!— que vol estendre el seu imperi de menjar ràpid, apropa encara més una història que té l'encert de jugar amb els personatges de les òperes del compositor italià, com ara la Cenerentola, Isabella, Fiorello o Guillem.

Si haguéssim d'assenyalar alguna mancança en aquesta producció, es podria dir que l'orquestra, que és l'Ensemble del Conservatori del Liceu, podria incloure més músics per guanyar en força, respecte a òperes de format estàndart. Dit això, el conjunt musical, tot format, doncs, per joves intèrprets, contribueix a donar un toc entusiasta i juvenil a l'obra, una energia que es transmet al públic i que perdura en el record.

L'enllaç a Youtube no està disponible.