La mongetera màgica

Teatre | Familiar

informació obraDirecció:
Pere Pàmpols
Intèrprets:
Ingrid Teixidó, Pere Pàmpols, Franki Moreno
Composició musical:
Franki Moreno
Escenografia:
Plancton - Joan Pena
Vestuari:
Pilar Farré
Il·luminació:
Jordi Torras
Producció:
Festuc Teatre
Companyia:
Txo Titelles
Autor:
Esther Cabacés
Sinopsi:

La Lina i la seva família es veuran obligats a marxar de casa per problemes econòmics. Aquesta crua realitat farà que la Lina s’ompli de valentia per emprendre un viatge a la cerca d’una mongetera màgica que puja fins més enllà del cel on hi viu un ogre i el seu tresor... Els ajudarà a que no perdin la llar?

Festuc Teatre ens presenta una adaptació del conegut conte ‘Jack i La Mongetera Màgica’, un espectacle de titelles per a tots els públics.

Edat recomanada: 3-9 anys

Crítica: La mongetera màgica

26/04/2015

Simplement meravellós

per Josep Maria Viaplana

Un espectacle rodó. Per a mi el millor que vaig veure a la Mostra, i segurament entre els millors finalment. Una mostra de com es pot fer un espectacle totalment poètic, combinant drama, humor, aventura, por, bons diàlegs, misteri, circ, valors, emocions, crítica social (hi surten els desnonaments), música en directe… Com ja vaig apuntar quan la vaig veure a FETEN, l’argument mateix ja és una petita meravella:

“Una versió lliure del conte popular, la versió literal (o tradicional) del qual, els mateixos personatges s’encarreguen d’explicar, com si d’una rondalla es tractés, a uns 10 minuts del començament de l’espectacle. En aquest cas, els titelles de taula de Festuc expliquen la trista història d’un pare i 3 fills, que són a punt d’haver de deixar casa seva, doncs el pare no té prou diners per pagar allò que entenem que és el lloguer o la lletra del préstec, i anar-se’n a viure amb els avis. Sentint la història del Jack i les mongetes màgiques, la Lina, la filla més gran, s’inspira, i sense encomanar-se a ningú, puja de polissó a un vaixell, per arribar mar enllà, on li han dit que trobarà les famoses llavors dins d’un bosc encantat. El viatge, sorprenentment, la farà trobar uns nous amics, una petita companyia de circ, i en arribar al famós bosc, i després de moltes penes i treballs (i lluitar contra una bruixa malvada), arriba a la casa del gegant del conte, que com la seva família, resulta que ha quedat arruïnat per culpa del famós Jack del conte. I ara, què passarà? Només teniu una forma de saber-ho, i és anant a veure l’espectacle, ben ideat i interpretat pels membres de Festuc, a més d’un pianista que interpreta la música en directe. Una història plena de lliçons de vida.”