La Sireneta

informació obraCompanyia:
Festuc Teatre
Intèrprets:
Ingrid Teixidó i Pere Pàmpols, (actors i titellaires)
Composició musical:
Francesc Moreno
Interpretació musical:
Francesc Moreno
Il·luminació:
Jordi Torras
Escenografia:
(i titelles) André de Sá Moreira
Vestuari:
Pilar Farré
Adaptació:
Ingrid Teixidó
Direcció:
Pere Pàmpols
Sinopsi:

La historia comença al fons del més blau dels oceans. Existia una ciutat de nàcar i coral on hi vivia el rei tritó amb les seves filles, entre totes la més petita era la més bonica i tenia la veu més meravellosa de tot l’oceà, el seu nom era Ona, però tothom la coneixia com: LA SIRENETA.

Ni la immensitat del mar pot fer que la nostra protagonista es senti atrapada en un aquari, enamorada del món exterior i d’un bell príncep farà tot el possible per aconseguir el seu somni: convertir-se en humana.

La seva tendresa i innocència ens traslladarà a una aventura plena d’emocions.

Un conte de les profunditats marines amb titellesi música en directeper a que l’espectador es deixi portar cap a aquest món ple de misteri i fantasia.

Crítica: La Sireneta

01/03/2014

Una Sireneta diferent

per Núria Cañamares

Festuc Teatre recrea el conte de la Sireneta amb una versió més fidel a l’original de Hans Christian Andersen que a la de la popular pel·lícula de la factoria Disney. Així doncs, el final que li espera a la protagonista és més cru, però no per això en desgavella la història ni deixa de ser apte per a tots els públics. Més aviat, li dóna un caire grandiloqüent que convida a creure que, veritablement, si es para molta atenció, es pot arribar a escoltar el cant de la sirena a l’interior d’un cargol de mar.

Tan sols dos actors donen vida al conjunt de personatges amb una magnífica manipulació de titelles i altres animals marins que, juntament amb una imaginativa escenografia i una estudiada il·luminació, capbussen els espectadors en la profunditat del mar. Hi desfilen peixos, cavallets, taurons, coral, onades, bombolles, baguls, vaixells... tenyits de diferents tonalitats de colors i reflexos lumínics.

Un altre valor de l’espectacle és la música. L’interpreta en directe un pianista, que s’emmotlla amb exactitud al tempo narratiu i completa l’artesania de la proposta. Per cert, l’actriu canta de meravella.

Recomanat per a nens i nenes de 3 a 8 anys.