La vida es sueño

informació obraCompanyia:
Compañía Nacional de Teatro Clásico
Intèrprets:
Pedro Almagro, Mónica Buiza, Rafa Castejón, Ángel Castilla, Damián Donado, Alberto Gómez Taboada, David Lorente, Anabel Maurín, Joaquin Notario, Pepa Pedroche, Blanca Portillo, Marta Poveda, Luís Romero, Fernando Sansegundo, Óscar Zafra
Escenografia:
Alejandro Andújar, Esmeralda Díaz
Vestuari:
Alejandro Andújar, Carmen Mancebo
Il·luminació:
Juan Gómez Cornejo
So:
Ignacio García
Text:
Juan Mayorga (adaptació)
Autoria:
Calderón de la Barca
Direcció:
Helena Pimenta
Interpretació musical:
Daniel Garay, Juan Carlos de Mulder, Anna Margules, Calia Álvarez
Ajudantia de direcció:
Javier Hernández-Simón
Coreografia:
Nuria Castejón
Producció:
Compañía Nacional de Teatro Clásico
Sinopsi:

Una visió renovadora de Calderón firmada per Helena Pimenta, versionada per Juan Mayorga i amb Blanca Portillo fent el paper de Segismundo. La vida es sueño, de Calderón, és un dels textos més bells i expressius que han escrit els clàssics del Segle d’Or espanyol sobre la passió i l’instint, sobre el coneixement i la raó, sobre el poder mal exercit i la llibertat escamotejada, sobre la paternitat i l’amor; i sobre què és mentida i què és veritat.


Crítica: La vida es sueño

15/03/2013

Al centre del vendaval

per Jordi Bordes

Blanca Portillo és al centre del vendaval d'aquest clàssic de Calderón. Convenç sense fissures en el seu paper de Segismundo. També  excel·leix Marta Poveda (Rosaura) que li respon amb entrega i energia. Hi ha moments corals preciosos, un encert en l'espai, generalment buit, i en una música que situa i dóna un color adequat. Però algunes interpretacions inconsistents en papers principals fa perillar la peça. La textura global és prou positiva.