Labranza Kids

informació obraDirecció:
Reinaldo Ribeiro, Arantza López Medina
Coreografia:
Reinaldo Ribeiro, Arantza López Medina
Composició musical:
Marcelo Lastra
Vestuari:
Ariel Zalazar
Escenografia:
Colectivo Lamajara , Juan Diego Ribas
Producció:
Lola Rodriguez
Vídeo:
Tristán Pérez Martín
Sinopsi:

“Recordo aquelles tardes al camp en què tot allò que trobaves es convertia en una incitació al joc… Amb una pedra podies passar una bassa… Al damunt d’un arbre se n’anaven les pors… Ens explicàvem aventures enmig dels matolls… Corríem per la terra eixuta i amb un simple bastó podíem arribar a fer grans coses”.

Labranza Kids és una adaptació dels conceptes del projecte Labranza (un projecte de dansa comunitària inspirat en els moviments del treball al camp) per a nenes i nens. El pagès remou l’entorn per tal de generar aliments, un cos que dansa remou l’entorn per tal d’impulsar emocions. Cavar, llaurar, sembrar, fangar o recol·lectar són alguns dels gestos o moviments en els quals s’inspira aquesta coreografia. Labranza Kids és el resultat final d’un taller que s’ha estat duent a terme amb nenes i nens de la comarca, és la presentació i representació d’un procés creatiu que ha tingut com a objectiu principal connectar-se amb tot allò rural a través de la dansa.


Crítica: Labranza Kids

25/04/2018

Nens i nenes, a ballar al camp!

per Núria Cañamares

El Colectivo Lamajara ha fet evolucionar el projecte Labranza que va presentar l’any passat al mateix Sismògraf inspirat en els moviments del treball al camp. I si el 2017 va convidar a participar-hi als veïns d’Olot, enguany els protagonistes han estat una vintena de nens i nenes més que entregats.

Frescor des del minut 1 en què apareixen saltant, feliços i aparentment despreocupats (però ben concentrats). Aixequen la mà ben amunt com fent l’avió, giravolten, fan la roda, es disposen en rotllana, en formació, tracen diagonals, fan exercicis amb pals, equilibris aguantant-los al cap...  amatents no solament al seu espai i moviment, sinó als de tot el grup. Que surti bé depèn de tots i en són conscients.

Una amalgama del món rural, el folklore, la comunitat i el joc, excel·lentment dirigit i coreografiat pels Lamajara i brillantment interpretat per aquest elenc de petits ballarins que ha deixat el públic estupefacte i ha arrencat entusiastes aplaudiments (més enllà d’amics i família). Un projecte esplèndid.