L'aposta

informació obraIntèrprets:
Santiago Rusiñol, Aleix Bubés, Moisés Ramírez
Direcció:
Cristina Poch
Companyia:
Ras Teatre
Autor:
Sara Lagares
Sinopsi:

L’Aposta es una història d’enganys i venjances. Un thriller contemporani per on es mouen les manipulacions i l’ambició de tres homes per aconseguir els seus propòsits, siguin el sexe, els diners, l’amor, la fama o la droga…

Quan Roman s’assabenta del engany del Raúl amb el seu germà Alfredo, prepararà una venjança llarga i cruel, que farà que Raúl, portat per la desesperació i ajudat per les drogues i l’alcohol, no trobi després una altre sortida que la pitjor de les venjances.

L’Aposta es un camí sense retorn.

Crítica: L'aposta

15/12/2016

Un thriller sense compassió amb els personatges

per Jordi Bordes

Sembla que una història d'amor hagi de permetre una certa redempció amb l'ésser humà. Però en aquesta ocasió, Cristina Poch trasllada als personatges a l'engany continu, a la seva necessitat de venjar-se abans que poder valorar la bondat de l'altre i l'estimació que té cap a aquella persona que l'ha pogut trair. es tracta d'un trhiller amb un trio de personatges que tenen el destí marcat, sempre pendent avall. Els dos germans no surten del ressentiment cap al seu pare (tot i que els apassioni la seva forma de viure per sobre del Bé i del Mal, puntualment). L'aparició de la tercera persona (el que podria ser la víctima d'El sopar dels idiotes) significarà un cim que allunya els germans puntualment de la misèria. Però l'amor i l'odi marcaran un duel que implicarà que la rampa de caiguda sigui més pronunciada, o no. Aquest  és el quid del triller que no toca desvetllar. 

L'autora ha jugat en ensenyar, puntualment, la relació dels germans amb els pares per donar quatre nocions sobre les actituds actual dels dos joves. Manté un hermetisme absoluta pel que fa a la infància del tercer personatge, aparentment còmoda i càlida. Però pot donar per a una bona conversa d epostfuncio pensar com deuria ser deopsrés de veure quina és la seva manera maquinadora d'actuar. També és un altre encert, insinuar al públic la seva operació, abans i tot que ho coneguin els altres dos personatges.Perquè la trama guanya en intensitat i es pot comprovar les reaccions d'un desenllaç que l'espectador ja pot imaginar. El gir final, sí, procura trencar qualsevol previsibilitat i completar la cadena d'emocions. Un treball intens d'actors, que amb un codi senzill i efeciu es comprova el pas del temps d'un conflicte constant men el que no hi falta l'amor, el sexe la droga, el whisky, l'art i la desesperació. Còctel explossiu.