Les touristes

informació obraCompanyia:
Compagnie de soi
Sinopsi:

Sí, de turistes n'hem vist molts a Barcelona però cap com els que ens porta aquesta companyia. Han creat uns titelles gegants que deuen estar de vacances, perquè porten el plànol de la ciutat a la mà i tenen la càmera fotogràfica preparada.

Alguns fan gairebé quatre metres d'alt, però no us deixeu intimidar. Deixeu que us fotografiïn, indiqueu-los on poden trobar un bon hotel i mireu-los moure's pel parc al so de la música d´acordió de la Tanja Haupt.

Crítica: Les touristes

01/10/2016

Els turistes de la multiculturalitat

per Manuel Pérez i Muñoz

Som al Festival MAC, la mostra d'arts de carrer del parc de la Ciutadella de les festes de la Mercè. En la distància veiem un grup de gegants, són els enormes titelles de Les Grandes Personnes, una companyia també parisenca que acudeix al MAC per presentar 'Les touristes'. El que veim són uns visitants molt especials provinents, els seus trets ens ho corroboren, de països menys afavorits. La mida descomunal i l'agilitat dels seus moviments fan desconfiar als observadors. Quan s'apropen molts s'espanten per por al gran desconegut, però els personatges només volen abraçar els espectadors, el que dóna peu a l'amable joc de la interpretació simbòlica i també al seguit de fotografies dels visitants.