Llumeneres

informació obraDramatúrgia:
Oriol Sauleda
Intèrprets:
Oriol Sauleda, Anna Vilamú, Montse Colomer
Composició musical:
Sergi Ruiz
Il·luminació:
Sílvia Valls
Sinopsi:

En una societat d’alt risc, les persones sembla que ja no ens tenim confiança. Però en el si d’una festa impera el sentiment de pertinença a un col·lectiu efímer. Tothom espera passar-ho bé. A partir del seu llibre homònim, Oriol Sauleda fa de mestre de cerimònies d’aquesta festa de la paraula, la música i la dansa esdevinguda espectacle, on es convoca el públic a deixar-se anar en un trànsit reparador a ritme de techno, salsa, psytrance, bossanova o swing. Una patxanga? Un guateque? Potser només un pretext per no oblidar que aquí hem vingut a viure.

Crítica: Llumeneres

19/09/2023

Per prescripció mèdica

per Núria Cañamares

“Recorda-te’n. Et toca viure”. Aquest és el missatge ple de llum que canta, recita i balla Oriol Sauleda, un follet que ha vingut a il·luminar-nos el camí. No tens per què estar perdut per redreçar-te. Una mà amiga com la seva et pot ajudar en qualsevol moment. I ho fa des de la senzillesa, l’honestedat i l’atreviment. Tot és possible al seu univers poètic i et convida a entrar-hi perquè, també tu, construeixis el teu. Mai és tard. Fes el que et doni la gana. El que tu vulguis. La vida va de viure!

L’acompanyen un DJ –de fet, ens trobem en plena festa–, la coreògrafa Montse Colomé –ben present en un segon pla– i altres “cuques de llum” que l’assisteixen en la noble missió de recordar-nos que hem de fer-nos feliços. Nosaltres mateixos! I ho celebrem, amb una al·legòrica branca d’olivera i fent tot de coses que no ens hauríem imaginat en entrar a la sala.

Quina grata sorpresa en tants sentits! Aneu-hi. Per prescripció mèdica.