Lorem ipsum, Deforrest Bron, Jr

informació obraSinopsi:

DeForrest Brown, Jr. és un teòric, periodista i comissari nord-americà (ell diu que és ex-nord-americà) que treballa entre la investigació teòrica, l’escriptura, el comissariat i la producció artística. Explora els vincles entre l’experiència negra en els sistemes de treball industrialitzats i la innovació negra en música electrònica. Reivindica expressions artístiques com el techno per a la negritud; per això, és una de les cares visibles de la campanya Make Techno Black Again, que celebra els orígens d’aquest estil de l’electrònica, les seves arrels i l’experiència de la classe treballadora afroamericana. S’expressa musicalment com a Speaker Music, proposta amb la qual estén el seu interès pels mitjans híbrids i proposa bastir ponts entre l’espai íntim i l’espai públic. L’any 2020 va editar el disc Black Nationalist Sonic Weaponry (Planet Mu), i aquest 2021 publica el llibre Assembling a Black Counter Culture (Primary Information), una història general del techno centrada en l’experiència negra. Per a Lorem Ipsum, treballa una proposta de “mixed media” treballant amb l’espai des de la distància.

Paral·lelament, RRUCCULLA, àlies d’Izaskun González, comparteix la seva experiència cinestètica del so. En la seva proposta musical, moviment i gest estan fortament ancorats al ritme, bé a través del seu domini de la bateria o de la polirítmia que dispara a través de l’ordinador, amb programes dissenyats per ella mateixa. En aquesta trobada i col·lapse de tots dos fluxos, free jazz, ressons de la música rave i tota mena de mostres inesperades formen una composició sonora, que completa i acompanya amb visuals unes imatges que tant es manifesten en directe com en les portades dels seus treballs. Ritme, doncs, per moure’s, però també per mirar.

El cicle Lorem Ipsum, batejat amb l’expressió llatina que s’utilitza en disseny gràfic per a demostracions de tipografia o dissenys falsos de maquetació, torna a aproximar-se a la música i al fet lúdic des dels marges. Ho fa acostant als espectadors i espectadores uns artistes que posseeixen una estètica pròpia i singular, que desdibuixen els límits entre disciplines, que fan servir les seves creacions com a territori d’experimentació o que converteixen en protagonistes cossos racialitzats, sexualitats dissidents i artistes femenines emergents.

ENTRADES A PARTIR DEL 14 DE JUNY

Encara no hi ha crítiques publicades