Màgic Andreu. 40 anys de màgia

informació obra



Intèrprets:
Tete pallasso
Companyia:
Teatro de los sentidos
Direcció:
Enrique Vargas
Sinopsi:

L’humor i màgia de la mà del mestre de mestres dels mags amb la col·laboració de Tete Pallasso.

Si sou dels qui vau riure i gaudir amb el Màgic Andreu, aquestes festes de Nadal podeu reviure aquells moments, acompanyats de tota la família.

Crítica: Màgic Andreu. 40 anys de màgia

21/12/2018

UN MESTRE DE LA MAGIA i L´HUMOR

per Ferran Baile

Mestre pioner en unir l´humor i la màgia, el Màgic Andreu ha estat el referent de tot un seguit de mags catalans posteriors. Desenfadat, empàtic, mesuradament descarat i provocador, el Màgic Andreu ha aconseguit divertir i meravellar a quatre generacions. Ara a l´escenari del recent remodelat Teatre Aquitània, en fa un resum de la seva llarga vida escènica en format íntim i amb aclucada d´ulls per la complicitat.

Tot comença amb un homenatge a la màgia del món de l´espectacle. Sona el tema principal de la pel.lícula Candilejas del gran Charles Chaplin i assistim al sempre màgic ritual del maquillatge d´un pallasso. La persona, l´artista, el personatge. Aquest número compta amb la col.laboració del seu amic pallasso Teté, que transformat en august anima el públic en un clàssic i divertit numero participatiu.

Un viatge per la seva vida

A continuació el Màgic Andreu entra en acció, amb el seu inconfusible i personal estil, oferint-nos al llarg d´una hora alguns dels seus destacats números, relacionats cronològicament amb els moments històrics de la seva vida personal i professional, que va apareixent amb imatges a la pantalla de darrera l´escenari. Veurem des d´els seus inicis com a pallasso, les seves primeres actuacions ja com a mag, els seus èxits a les grans sales d´espectacles, els seus programes televisius, fins els darrers espectacles amb la seva filla Joana.

El podem veure amb Pascual Maragall, Charlton Heston, David Copperfield, el Tricicle en els seus inicis … 

Un record pels seus mestres

Recorda als seus mestres com el gran Carles Bucheli-Carlston que va ser el primer que el va introduir al món de l´il.lusionisme. Carles Bucheli i Sabater (1903-1981), va ser alumne avantatjat del grandíssim Joaquim Partagàs (1848-1931), mag de referència a finals del segle XIX, inicis del XX, seguidor d´un altre gran-gran de la màgia, en Fructuòs Calonge (1824-1890). Partagàs va ser qui va obrir la primera botiga de màgia a Espanya el 1881 (El rei de la màgia, encara viva i més que centenària). A la mort de Partagàs, Bucheli va ser el seu continuador. En l´actualitat son Josep María Martínez i Rosa María Llop (La Capsa Màgica), els que la mantenen en funcionament. Andreu també li ret homenatge a Victor Martí, fundador del popular grup de màgia Abracadabra, que ens va deixar de forma prematura en un tràgic accident el 1985. Les cançons que va composar i cantar en directe dins l´espectacle Màgia i Cançons, sonen abans de l´espectacle mentre el públic va entrant a la sala.

Indomable, amic i solidari

La direcció i assessorament de l´espectacle l´ha fet el polifacètic Lluis Joanet (Viu el Teatre), “ell em diu el que he de fer i jo faig el que em dona la gana, per això som amics des de fa tant de temps”, ironitza l´Andreu en presentar-lo al final de l´espectacle. Als seus 70 anys, Francesc Andreu Sabadell, artísticament el Màgic Andreu (va néixer l´11 de juliol del 1948), es manté en forma, rient-se de l´artrosis, que no l´impedeix baixar i pujar les escales una i altre vegada per interactuar i relacionar-se amb el públic.  

Des de ja fa forces anys manté una ONG, Somriures sense fronteres, amb terapèutiques actuacions a l´Hospital de la Vall d´Hebró i ara també al Clínic, especialment a la secció d´Oncologia infantil. També aporta de forma important per a una escola al Nepal (on hi va un parell de cops a l´any, vivint no menys d´un mes allí, per conèixer “in situ” el que passa i les necessitats de mestres i cuidadors), que acull als nens del carrer.

Una personalitat inquieta

Temps era temps abans d´iniciar-se en el món de la màgia, era ensinistrador de gossos. Va ser en aquesta etapa de la seva vida que va anar a fer una demostració a la Penya Cultural Barcelonesa (Pecuba), on va conèixer en Lluis Juanet que presentava les matinals infantils fent de pallasso conjuntament amb Montse Castro, els recordats Pito i Flauta. Des de llavors s´ha mantingut una sòlida amistat i col.laboració professional. Temps era temps va ser “motard” i es passejava per Catalunya amb la seva Harley Davidson, que ja l´ha venuda, per poder dedicar-se millor a la seva labor humanitaria. 

Ocasió doncs de compartir en família una nova vetllada, la diversió sempre està assegurada, amb un dels grans artistes, mag i humorista de l´ escena catalana, patrimoni de la bona memòria col.lectiva. Per saber-ne més podeu consultar la seva pàgina web, www.elmagicandreu.com

   

text: ferranbaile@gmail.com