Menut Cabaret

Teatre | Familiar

informació obraCompanyia:
La Manofactoria (Catalunya)
Autoria:
Sola i Tully
Direcció:
Ronan Tully
Intèrprets:
Helena de Sola
Escenografia:
Ronan Tully
Il·luminació:
Ronan Tully
Producció:
La Manofactoria
Sinopsi:

En Menut neix en una pausa durant un joc de nens, potser per això és tan real. Nines que parlen, cotxes sense fum i ocells prehistòrics emmarquen la vida d’aquest petit personatge nascut per ser l’estrella d’un Cabaret. Espectacle familiar sense paraules, amb mans i objectes animats.

Edat recomanada: 3 a 9 anys

Crítica: Menut Cabaret

01/05/2014

Minimalisme agosarat

per Núria Cañamares

Escandalosament petit. Proposta sensible i minimalista, sense paraules, creada a partir de mans, dits i objectes diminuts. Capaç de funcionar només en el més estricte petit format, altrament no es visualitzen bé els personatges i decau l’interès en l’acció.

Una nena es distreu amb diverses joguines, però està sola i s’avorreix. A partir d’aquí, la companyia investiga l’avorriment per arribar al joc creatiu i dóna vida al Menut, un animaló nascut a partir d’una mà. Està realment ben aconseguit, sense artificis, amb un treball pacient i delicat que explota les possibilitats del gest. Les seves escenes –especialment quan interacciona amb l’altra mà– realcen el muntatge i, fins i tot, engendren instants bellíssims ben amenitzats amb la música.

No obstant això, el global de l’espectacle pot resultar feixuc, per lent, quiet i avorrit. El seguiment dels tic-tacs d’un rellotge, tasques quotidianes i jocs imaginaris sense un argument definit provoquen que els infants es remoguin inquiets a les butaques o s’abracin amb son a la falda dels pares. La investigació de l’avorriment en teatre familiar és una aposta agosarada que corre el risc de perdre la partida.