Moaré

informació obraIntèrprets:
Blanca Tolsà Rovira, Roberto Gómez, Joseba Yerro Izaguirre, Àngela Boix Duran
Composició musical:
Volans
Direcció Musical:
Volans, Ariadna Monfort
Músics:
Lluís Campos, Hug Bonet, Ediard Roselló
Escenografia:
Laura Clos Caturla
Vestuari:
Ariadna Parra
Il·luminació:
Laura Clos
Ajudant de direcció:
Estela Merlos
Dramatúrgia:
Alba Pujol
Producció:
Grec 2017
Companyia:
Georgia Vardarou, Teresa Lorenzo
Sinopsi:

La mirada, tant la que adrecem sobre el món com la que els altres llancen sobre nosaltres, és el centre d'un espectacle de dansa contemporània amb música en directe que investiga la realitat a través dels diferents punts de vista dels qui que la llegeixen. Precisament, el títol, Moaré, fa referència a un fenomen òptic que fa que, en percebre dues trames superposades, el nostre cervell capti un nou patró inexistent que pot arribar a formar fins i tot dibuixos. Aquesta idea inspira un espectacle que parteix de la mirada com a interpretació i percepció subjectiva i, per tant, creadora. Qüestions com la construcció de la pròpia identitat a partir de la mirada dels altres són, doncs, alguns dels conceptes sobre els quals gira aquesta coreografia. I és que, veiem les coses tal com són... o tal com som?

Graduats del Conservatori Professional de Dansa, de la companyia IT Dansa, del Conservatori Superior de Dansa i de l'Escola Superior d'Art Dramàtic col•laboren en aquest projecte, ideat per Ariadna Monfort, una ballarina de Vilassar de Mar que ha estudiat, entre d'altres, a l'escola de Maurice Béjart i que ha treballat amb companyies de tant prestigi com la Batsheva Dance Company, la també israeliana Inbal Pinto & Avshalom Pollak o la barcelonina La Veronal.

Coreografia guanyadora del premi de Dansa de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Finalista en la categoria ballarina (Àngela Boix) al Premi de la Crítica 2017


Crítica: Moaré

29/07/2017

Entre sentit i significat

per Jordi Sora i Domenjó

Segona convocatòria del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre: una ocasió per descobrir talent i donar-los un primer impuls professional. L'oportunitat d'estrenar al Festival Grec de Barcelona és un exemple reeixit de col·laboració entre organismes públics i segur que és un repte formatiu ben estimulant. Enguany la seleccionada ha estat Ariadna Montfort.

Llegeix la crítica aquí: