Money

informació obraIntèrprets:
Albert Requena, Felipe Cabezas
Direcció:
Jordi Pérez
Sinopsi:

Money es un espectacle que parla del diner. Com afecta la nostra vida, con ens canvia, com ens destrossa. Ens millora la vida? Ens fa més feliços?


MONEY, un espectacle trepidant i canalla d'aires tarantinescos que entrellaça diverses històries entorn dels diners i les seves misèries.
Traïció, ambició, bogeria i mort es barregen en un còctel de ritme cinematogràfic que recorda les bretolades de Guy Ritchie, Tarantino o Scorsese, amb un tractament escènic dinàmic i plàstic que beu del teatre físic, la comèdia clàssica i el cinema d'acció.
2 actors en escena, 10 personatges, 1 feix de bitllets, 1 pistola, 1 mica de verí i 60 minuts de pur cardio.

Crítica: Money

20/02/2021

Retratats pels diners

per Christian Machio

Que “els diners només són diners” no deixa de ser una apreciació permesa a un selecte i reduït grup d’aquesta la nostra societat. Ja sigui perquè tenen un abundant compte corrent o perquè sempre s’ho fan venir bé per a que pagui un altre. Tanmateix, per a un sector més gran de persones els diners són més aviat font de problemes quotidians, maldecaps familiars i disputes entre amics. I és aquí on Money, en cartell a la Sala Fènix fins al 14 de març, entra d’una manera franca i sense més pretensió que la de retratar-nos a tots a través de la comèdia.

El text de Sergio López portat a escena per Albert Requena i Felipe Cabezas ens duu per un seguit d’escenes ràpides i canvis àgils –a tenir en compte com es treu profit del disseny de llums per crear els diferents ambients. Són situacions i diàlegs a priori dispersos, connectats sempre per la temàtica pecuniària i que poc a poc anirem entrellaçant, relacionant personatges fins a l’escena final. Un ritme que sense dubte juga a favor del to de la comèdia i que els dos protagonistes saben regular, també quan cal recrear-s’hi i dibuixar una atmosfera més pausada.

Amb gairebé una vintena de personatges circulant, apareixent aquí i tornant a aparèixer més enllà, Requena i Cabezas ens brinden una combinatòria d’humor gestual, teatre físic i comèdia de text d’aquelles que permeten lluir-s’hi. A estones més estripada, a estones més mesurada però sempre versemblant i en certa manera emmirallant al públic: és inevitable preguntar-se en el transcurs de l’obra què faries tu en la situació dels personatges, reals i reconeguts en el nostre dia a dia. “Common people”, que cantaven aquells.

Gent normal a qui els diners –tant en abundància com en absència– els porta a situacions límit. I és en el límit d’allò còmic i allò tràgic on Money no deixa de fer equilibris i s’hi mou sense problemes pel minúscul però ben aprofitat escenari de la Sala Fènix. 

Trivial