Mr. X

informació obraCompanyia:
Loco Brusca
Autor:
Loco Brusca
Intèrprets:
Loco Brusca
Direcció:
Loco Brusca
Sinopsi:

Mister X és un personatge meitat humà, meitat mono, el Dr. Jekyll & Mr. Hyde de Loco Brusca.

Ell està empresonat en sí mateix, amagat darrere un vestuari aparentment formal, sense adonar-se que és presoner d'auesta formalitat. Aqest és el personatge amb què el clown deactiva el món actual, condemnat per un capitalisme ferotge que ha traslladat el treballador a situacions laborals extres tant a nivell físic com psíquic, competidors, irrespetuosos, hipòcrites, subordinats, classistes...

Loco Brusca reivindica que cadascú visqui en cotacte amb sí mateix, amb la seva naturalesa interior, més allà dles fets circumstancials qie proporciona l'entorn. No sempre Mister X està agust en el món i, per això torna a la seva gàbia, perquè alguna cosa desconeguda li fa por o, potser, aconsegueix el que desitja.


Crítica: Mr. X

14/01/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Víctor Giralt

Em comentava Luís ‘Loco’ Brusca abans de començar la primera funció de Mr X, que li costa molt entrar en sales, tot i que resideix a Barcelona des dels anys 80. Val a dir, com es pot visualitzar en el seu web, que el Loco és, sobretot, un animal de carrer -és on va començar, davant la terrassa del Zurich, per ser exactes-. Però potser algú hauria de prendre notes després de passar-se per la Fènix (on per desgràcia no fa les 12 funcions inicialment programades, sinó només 6, per un tema d’agenda de ‘bolos’, la seva especialitat).

L’havia vist només al carrer o servint petits fragments d’altres muntatges (Sperman, General Mierden), a la tristament difunta Marató de l’Espectacle. Em plau haver comprovat que funciona també més enllà de la performance, amb un espectacle d’una hora de durada, sempre que la sala li permeti tenir el públic a l’abast per implicar-lo repetidament -confessa no ser capaç de romandre a escena sense triturar la quarta paret-. El Loco és un clown modern amb una personalitat i una força que no deixen indiferent.

Mr X és un ciutadà corrent, atrapat en l’estrès del dia a dia, que opta per desprendre’s de la gàbia que el té presoner. En realitat però, a Mr X hi ha més d’una mutació. Totes les que es pot permetre un intèrpret camaleònic, amb un cos educat a consciència en el teatre del gest. El magnetisme del Loco Brusca rau en la prodigiosa capacitat que té per, en un mateix joc escènic, passar d’escenes carregades d’excessos ‘punk’ (atenció si seieu a les fileres del davant) a moments de poètica tendra o animal comicitat (s’ha passat hores observant els moviments dels simis, segons explica). Si no l’heu vist abans, doneu-li una oportunitat.