Multitud

informació obraInterpretació musical:
Francisco Lapetina, Martín Craciun
Il·luminació:
Leticia Skycky, Sebastián Alies
Producció:
Perro Rabioso
Estrena:
Sâlmon festival 2015
Autoria:
Sonia Gómez
Intèrprets:
Sonia Gómez
Sinopsi:

"Multitud" aborda performativament preguntes sobre el cos individual i el col·lectiu, concebint ambdós com a constructors culturals i espais de lluita política. Aquest projecte s’inicia a Ciutat de Mèxic el 2011 entorn el concepte de Multitud plantejat per alguns pensadors contemporanis. Aquesta noció contrària a massa, poble, analitza “la forma social” de l’home contemporani, la noció d’heterogeneïtat en el col·lectiu, l’Altretat, l’espai públic i les relacions interpersonals.

Després de creada la peça i estrenada a Mèxic gràcies al premi Iberescena, es realitza el muntatge a Montevideo com a forma de seguir investigant la temàtica. S’aplica la peça per a un elenc de més de 60 persones, presentant-se en espais urbans de la ciutat de Montevideo.

Crítica: Multitud

01/12/2015

El poder de la massa

per Aída Pallarès

L'espectacle, creat per Tamara Cubas, explora els comportaments de la societat des del col·lectiu mentre es pregunta (i ens obliga a preguntar-nos) on queda allò col·lectiu? Quin lloc ocupa la multitud, la massa, en l'esfera pública contemporània? 

Darrere de Multitud hi trobem Hobbes, Spinoza i Paolo Virno però, malauradament, els espectadors (o servidora) només veiem una sèrie d'imatges i d'idees. El compromís polític és evident en la concepció i creació de l'espectacle, però potser hi faltava una volta de fulla més. Què hauria passat si, en comptes de representar-se a la Sala Oval del MNAC la Multitud hagués okupat la plaça Espanya?