No és tan fàcil

informació obraDirecció:
Pedro Ortega
Intèrprets:
Carles Prats, Jep Barceló, Isa Mateu
Autoria:
Jordi del Rio
Escenografia:
Jordi Jorba
Sinopsi:

"No és tan fàcil"” és una comèdia que parla del món de la parella, un cop aquesta és unida en matrimoni. Després d'’uns quants anys d’'estar casat, en Quique decideix deixar la seva dona, l'Andrea. Tot fent una copa en un bar qualsevol explica al cambrer la seva decisió. Aquest serà el seu màxim i únic confessor, però no sap ni com fer-ho ni quina seria la millor manera. Cada possible idea és representada físicament, amb èxit o no, amb l’'aparició de la dona.

La comicitat de l'’obra rau en els més de 30 intents o ocurrències per deixar la que en un primer moment va ser la dona de la seva vida.

Crítica: No és tan fàcil

20/01/2015

QUE DIFICIL GESTIONAR ELS SENTIMENTS

per Ferran Baile

Un divertit espectacle basat en l´enginyòs text de Paco Mir (Tricicle), ben interpretat per tres actors amb grapa i ofici. ¿Com dir-li a la teva esposa que has caigut en el desamor, que l´estimas però, vols recuperar la llibertat?. La típica crisi masculina dels 40.

Un text ben construït centrat en les menjades de cap del protagonista que recorre a un gentil i pacient barman com a confessor-consultor. Aquelles situacions i estratègies que va elaborant, es van descobrint en la pràctica (escenificada a continuació), molt poc convincents i amb resultats bastant diferents dels desitjats.

En Carles Prats dona vida de forma creïble i amb bona vis còmica al protagonista, en Jep Barceló (Rei i senyor-TNC, Maragall a casa), és el barman, l´eficaç còmplice (passiu i actiu) i l´Isa Mateu (Pegados, Germans de sang), és la contundent dona de l´home dubitatiu.

Pedro Ortega dirigeix amb senzillesa, eficàcia i ritme aquesta divertida i breu funció, que proporciona una hora i deu de sa divertiment. Es d´agraïr, i això ennobleix l´espectacle, que en cap moment els actors busquen explotar l´efecte còmic, si no ser fidels al text que busca el somriure i la reflexió, ja que  d´una manera o d´altre hi som identificats tots i totes en el seguit de situacions de conflicte de la parella. Certament no ens resulta gens fàcil gestionar els sentiments, a les que moltes vegades ni nosaltres mateixos li trobem explicació.

Us recomano llegir el comentari del company Josep María Viaplana, que crec que afina molt en la dissecció d´aquest bon espectacle que és No es tan fácil.

No és tan fàcil, ja s´havia representat anteriorment a Barcelona al Teatre Capitol, dirigida por Josep María Mestres i amb Carles Heredia, Chantal Aimée i Manel Sans . La versió que es pot veure, sols fins el dia 25, es va estrenar al Teatre L´Estruc de Sabadell el 28 de febrer del 2014.  

En Jep Barceló i en Carles Prats tenen una llarga trajectòria teatral a Sabadell. Junts ja varen formar companyia Fam de tu Teatre i ara ho tornen a fer amb el nom d´Estrena Morena. A l´estrena a Sabadell la part femenina la interpretava l´actriu Marta Tricuera. L´Isa Mateu té també una llarga i sòlida trajectòria com cantant i actriu.

Text : ferranbaile@gmail.com