No tinc por

informació obraEscenografia:
Thomas Pellizzari, Guillem Arenós
Intèrprets:
Elsa Lluch, Àngels Castany, Susanna Rubio
Vestuari:
Àngels Castany, Núria Garcia
Producció:
Tanaka Teatre
Companyia:
Tanaka Teatre
Sinopsi:

Avui és la primera nit que en Pere dorm sol. És hora d’anar a llit i en Pere té por del silenci de l’habitació, de la tempesta, de la foscor i del monstre que hi ha dins de l’armari. La Lluna, la seva amiga, inventarà històries i jocs per ajudar-lo a enfrontar-se i vèncer aquestes pors. Junts descobriran que la nit té moltes coses extraordinàries i que amb el poder de la imaginació podem canviar, fins i tot, els nostres malsons. 

NO TINC POR és una experiència divertida i propera, on tots ens hi veurem reflectits. Una història que pretén ser un ajut pels més petits per aprendre a dormir i pels grans per acompanyar-los en aquesta difícil aventura. L’aventura d’anar a dormir. Una dolça història per descobrir tot el que té de bo la nit

Crítica: No tinc por

30/10/2018

No hi ha monstres al armari

per Ferran Baile

La primera nit que es dorm sol, és tota una experiència. Per a tot nen-a és un pas endavant important i moltes vegades gens fàcil.  La foscor, les ombres, els sorolls…. Allò que pot amagar-se sota el llit, dins l´armari. Cal desemmascarar les pors que sempre són imaginaries. No hi han monstres, ni ombres desconegudes, ni sorolls perillosos…. D´això tracta entre petites històries, cançonetes i diversos jocs escènics, No tinc por, interpretat per una actriu-titellaire-cantant i un titella, en Pere, un nen, que sorgeix d´una maleta que es transforma en la seva habitació. Un senzill, però ben elaborat espectacle que aconsegueix captiva a a aquest públic al que va dirigit i que va dels 3 als 5 anys. Si bé això de les pors quan hom dorm sol-a no acostuma a tenir edat i cal sanejar la ment (dormir plàcidament, es fonamental per a la salut).

Tanaka Teatre va néixer fa just deu anys, fruit de l´esforç conjunt de dues actrius-titellaires, que es van conèixer a l´Escola de Teatre Nancy Tuñón. Són l´Ariadna Matas, a més cantant i biòloga especialitzada en educación ambiental, i l´Elsa Lluch, a més psicòloga i professora de teatre i expressió. Més d´una desena d´espectacles contemplen una sòlida trajectòria, en la que s´han especialitzat en espectacles pels més petits (entre 3 i 5 i fins a 8 anys). Generalment hi son les dues a escena, però amb els espectacles més reduïts com No tinc por, es prenent un respir, hi actua una sola i es van tornant.

Viatgeres de contes han creat les Germanes Baldufa que apareixen a tres dels seus espectacles, Contes del món, Contes de la Mediterrànea i Contes de Nadal. També fan espectacles a mida, i sobre el consum raonable, La botigueta i Bon profit. Visiteu la seva cuidada web, www.tanakateatre.com

A part de Tanaka Teatre, també treballen com a pedagogues i participen com actrius en diferents espectacles, en cinema i programes televisius. L´Ariadna forma part de la Companyia Parking Shakespeare, que cada estiu al Parc de l´Estació del Nord, ofereix a l´aire lliure interessants representacions d´obres del gran autor anglès.

Tan l´Ariadna com l´Elsa, són mares d´un nen cadascuna, l´un de 3 i l´altre de dos. I parlant de nens, cal felicitar a en Néstor Navarro de La Puntual que acaba de ser, just fa menys d´un mes, pare d´una nena, que portarà per nom Omara.

text : ferranbaile@gmail.com


Trivial