Orquesta de Malabares

informació obraSinopsi:

Pistacatro presenta el seu nou espectacle Orquesta de Malabares, un dels projectes més originals i suggeridors en el camp escènic a Galícia. Conjuminant els dos mons en un mateix escenari com són el circ i la música per part de sis malabaristes i una trentena de músics que conformen les bandes municipals del lloc que visiten.

Orquesta de Malabares és un espectacle que posa en escena sis malabaristes i una banda municipal. Una relació entre música i circ. Un concert on els malabars són els ballarins d’aquest ballet aeri.

Clarinets, saxos i trompetes són els pintors d’un quadre expressionista on les boles, maces i cèrcols dibuixen a l’aire els sentiments i emocions que transmet la música i el circ. La banda municipal i els seus músics, fora de la seva zona de confort, participen, gairebé com a actors, d’un espectacle teatral tocant temes i estils fora del comú.
En definitiva, aquest és un espectacle d’instruments daurats, grans tambors, platerets, camises blanques, uniformes i magistrals obres clàssiques però també de pantalons curts, samarretes, ulleres de sol, funkblues, pop i punk.


Crítica: Orquesta de Malabares

18/05/2021

Circ simfònic

per Ivan F. Mula

Veure tocar una orquestra en directe sempre resulta impressionant. Només contemplar els músics i sentir les cançons ja és tot un espectacle en si mateix que transmet moltíssimes emocions. Pistacatro, però, ha decidit sumar a la idea de concert un muntatge escènic i humorístic per tots els públics aconseguint un resultat divertit, entretingut i entranyable. Orquesta de malabares és un show, com diu el seu títol, amb música i malabars força original i simpàtic que compta amb sis malabaristes i una trentena de músics de l'orquestra simfònica de Reus. D'alguna manera, la idea intenta associar tradició i innovació i, certament, ho aconsegueix. Els diferents jocs visuals coreografiats o els esquetxos generats amb complicitat i col·laboració dels músics són enginyosos, amables i, fins i tot, adorables. Juvenil, fresca i dinàmica, la proposta fa una tria de cançons encertada i, en general, aconsegueix el seu objectiu: fer passar una bona estona a qualsevol mena de públic amb alguns punts d'espectacularitat.